KAHLER-NORDEN MANİFOLDLARI ÜZERİNDE CLIFFORD DEMETLERİ

Kahler-Norden manifoldları yaygın olarak çalışılmaktadır. Kahler-Norden manifoldu üzerinde Kahler-Norden spin manifoldu ve Spinor demedi inşa edilmiştir (Karapazar, 2008, Değirmenci and Karapazar, 2010). Bu çalışmada Kahler-Norden manifoldu üzerinde tanjant demedinin Clifford demedini tanımladık ve Clifford demedi ile ilişkili bir teorem verdik. Son olarak da bu teoremi kullanarak çarpım kuralını ispatladık.

CLIFFORD BUNDLES OVER KAHLER-NORDEN MANIFOLDS

Kahler-Norden manifolds have been studied extensively. We constructed Kahler-Norden Spin manifold and spinor bundle S on Kahler-Norden manifold M In this work we define Clifford bundle Cl(TM) of the tangent bundle TM over Kahler-Norden manifold M  and give a theorem related to Clifford bundle Cl(TM). Finally, by using this theorem we prove a product rule.    

___

  • Değirmenci, N. and Karapazar, Ş. (2010). Spinors on Kahler-Norden Manifolds. Journal of Nonlinear Mathematical Physics 17(1), 27-30.
  • Friedrich, T. (2000). Dirac Operators in Riemannian Geometry. American Mathematical Society.
  • Karapazar, S. (2008). Kahler-Norden Manifoldları Üzerinde Spinorlar ve Dirac Operatörü. Anadolu Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü (Doktora Tezi).
  • Lawson, H.B. and Michelsohn, M.L. (1989). Spin Geometry. Princeton University.
  • Salimov, A.A. and İşcan, M. (2009). On Kahler-Norden Manifolds. Proceedings of the Indian Accademy Science (Mathematical Science) 119(1), 71-80.