Cumhuriyetin İncisi: Güneydoğu Anadolu Projesi

İlkçağlarda "Yukarı Mezopotamya" olarak bilinen Güneydoğu Anadolu Bölgesi; su ve toprak kaynakları yönünden oldukça zengindir. Bu kaynakları değerlendirmek ve bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak amacıyla, birçok sektörü ihtiva eden bir bölgesel kalkınma projesi geliştirilmiş ve bu projeler demeti, kısaca GAP olarak bilinen "Güneydoğu Anadolu Projesi" olarak adlandırılmıştır.

Pearl Of Republic: Southeastern Anatolian Project

Southeastern Anatolian Region, which was known as "Upper Mesopotamia" in ancient time is rich in water and land resources. A regional project, including many parts at separate sectors, was developed to use these natural resources and to provide a sustainable development in the region and namely called "Southeastern Anatolian Project (GAP)".

___

  • ^OAPoİdare"'-,, "G-ü'ldaresi m7. Y'h raaliye, Raporu". Başbakanlık Güneydoğu Anadolu Kalkınma tdaresi Başkanlığı, Ankara, 232 sayfa, '1997. PJ_GAP^daresL".G!"'fy"''"lislik Haberleri. Yıi: 43, Sayı: "393, N^7ss'. 77- SJ;H;Da,ğdeviren\''Ata'ürkBaraj'veGAP Guneydogu'ya Ne Getirdi, Ne Getirecek", r,W,y .l. Yıl: 43, Sayı: 393, N. l, ss.'81-'83^ 1998. ' -^'~"-' [6.lyT DOy"ran.ve. H'T°su"' "comPİU'ison°<'Tunnel Design Methods and Their Application to l", METUJournal of Püre cmd Applied Sciences, V. 19, N. l, pp. îî-f, \, \9S, 1. Fi":105""' c:°mpi>ris°" °" D'isi8n Meth°ds ofTemporary Support Using Şanlıurfa Tunnels" COTference on Hydropoıver, 16-18 Jun'e 1991, Ullehammer, Proceedings, pp. 201-207. ... -- . --., -... -..-.....,..,,, ",.. ",, m H.Tosun, "Tünel Tasanmuıda Sonlu Eleman Metodunun Kullanımı ve Şanhurfa Tünellerine >'guIamasT_Su__Muhendisliginde Bilgisayar Uygulamaları Semineri, '7-11 Ekim 1991. l, Bildiri Kitabı, Cilt. 2. ss. 1-25.