OTOBÜS İŞLETMELERİNDE GELİR ARTTIRICI YÖNETSEL STRATEJİLER

Değişme hızının arttığı küreselleşen bir rekabet ortamında ya ­şıyoruz. Sosyal, kültürel, politik ve ekonomik amaçlı bütün işletmeler­de olduğu gibi, hizmet işletmelerinde de yönetim çalışmalarının başarı ile yürütebilmesinin ilk ve temel işlevi geleceğin kestirilmesi ve dü­zenlenmesidir. Hizmet işletmeleri, stratejileri seçme ve yürütme yön­temleri açısından, mal üretimine yönelik işletmelerden büyük oranda değişiktir. Bu çalışmamızda hizmet işletmelerinin, mal üreten işlet­melerden hangi yönlerden farklı olduğu, otobüs işletmelerinde strate­jik çalışmalar ve uygulanabilir stratejiler konu edilmiştir
Anahtar Kelimeler:

-

OTOBÜS İŞLETMELERİNDE GELİR ARTTIRICI YÖNETSEL STRATEJİLER

Keywords:

-,

___

  • Bus T ran sit System, Vehıcle Roadway Operatıon, Alba Bueverlang, Düsseldorf, Englısh Translaton SNV, Studıengesellse-holf, Nohurken, mbh, 1982.
  • DİKEN Ahmet, Sanayi ve Hizmet İşletmelerinde Toplam Kalite Yönetimi, Konya Ticaret Odası Eğitim ve Kültür Yayınları, no: 8, Konya, 1998.
  • DİNÇER Ömer, Stratejik Yönetim ve İşletme Politikası, Genişletilmiş ve Yenilenmiş 5. Baskı, Beta basım Yayın Dağıtım A.Ş. İstanbul, 1998.
  • FAULKS R.W., Bus and Coach Operation, Fitth Edition Butlerand Tanner Ltd., Lond­ ra, 1987.
  • ORHANER Ergine, KORKMAZ Sezer, ‘Türk Ekonomisinde Hizmet Sektörünün Duru­ mu ve Rekabet Gücü”, 3. Verim-lilik Kongresi (Bildiriler), 14-16 Mayıs 1997, MPM Yay. No:599, Ankara, 1997.
  • ÖZKUL Ali Ekrem, Genel İşletme, Anadolu Üniversitesi Yayınları, No: 931, A.Ö.F Yayınları, No: 501 Eskişehir, Temmuz 1997.