Bir yüzeyi gözenekli silindirik kanalda akış ve sıcaklık dağılımının Navier-Stokes denklemleri kullanılarak belirlenmesi

Bir yüzeyi gözenekli eğrisel kanalda akış denklemleri, Navier-Stokes bağıntıları kullanılarak yazılmış ve uygun akım fonksiyonunun tanımı yapılarak, akışın tek boyutlu diferansiyel denklemi elde edilmiştir. Diferansiyel denklemin küçük mertebeli terimleri ihmal edilerek, kanal içindeki hız dağılımı ve ısı transfer katsayısının, kanalın eğriliği ve Reynolds sayısına bağlı değişimini veren bir bağıntı türetilmiştir. Aynı zamanda akış ve sıcaklık dağılımı denklemlerinin Runga-Kutta yöntemi kullanılarak sayısal çözümü yapılmış ve sonuçlar karşılaştırılarak yapılan analizin geçerli olduğu gösterilmiştir.

Fluid flow through a porous surface in to curved channel

A numerical approach is constructed and applied for Navier-Stokes equations in a curved channel of which one surface is porous. By defining stream function, the differential flow equation is transformed into one-dimensional form. It has been done magnitude analysis to obtain a relation for heat transfer coefficient depends on curvature and Reynolds number. Coefficients of this relation obtained from numerical solutions by using Runga-Kutta method.

___