Türkiye Yaprakbitleri (Homoptera:Aphididae): V. Chaitophinae, Lachninae ve Thelaxinae.

Türkiye yaprak bitlerinin bu son bölümü Chaitophinae (7-19), Lachninae (7-31) and Thelaxinae (4-6) altfamilyalarıdan 15 cinse ait 57 türü içermektedir. Listenin bu bölümünde Chaitophorus truncatus (Hausmann,1802), Cinara fresai Blannchard, 1939 ve Protroma radicis (Kaltenbach, 1843) türleri Türkiye için yeni kayıt olarak verilmiştir. Türlerin Dünyedaki ve Türkiye'deki yayılışları, besin bitkileri, ekonomik önemlerine ilişkin kısa notlarla birlikte sunulmuştur.

Aphids (Homoptera:Aphididae) of Türkiye: V. Chaitophinae, Lachinae and Thelaxinae.

The last part of the list of Turkish aphids comprises totally 57 species of 15 genera belonging to the subfamilies Chaitophinae (7-19), Lachninae (7-31) and Thelaxinae (4-6). In this part of the list, three species, namely, Chaitophorus truncatus (Hausmann,1802), Cinara fresai Blannchard, 1939 and Protroma radicis (Kaltenbach, 1843) were recorded first time in Türkiye. Distributious in World and Türkiye, host plants and a short note on the economical importance of each species were given.
Bitki Koruma Bülteni-Cover
  • ISSN: 0406-3597
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1952
  • Yayıncı: Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Sayıdaki Diğer Makaleler

Orta Anadolu Bölgesi'nde depolanan mercimek ve fasulyede zararlı olan baklagil tohum böceklerinin yayılışı, bulaşma oranı, yoğunlukları ve meydana getirdikleri ürün kayıpları üzerinde araştırmalar.

N. DÖRTBUDAK, P. ERDOĞAN, M. AYDEMİR

Gelişme engelleyici paclobutrazol'un yediveren limonunda sürgün büyümesi, verim ve kalite üzerine etkileri ile kalıntı durumlarının araştırılması.

İ. ÇİMEN, G. TUFAN, M.k GÜNGÖR

Karadeniz Bölgesi'nde Elma iç kurdu [Cydia pomonella L.)(Lep.:Tortricidae)] mücadelesinde çiftleşmeyi engelleme yönteminin uygulanma olanakları üzerinde araştırmalar

M. KILIÇ, Ü. AVCI, Y. KAHVECİ, B. ERDEM

Türkiye Nematod Faunası için Scutylenchus (Dolichodoroidea:Tylenchida) cinsine bağlı yeni türler,

İ. KEPENEKÇİ, G. ÖZTÜRK

Burdur ilinde anasonda (Pimpinella anisum L.) zararlı Anason güvesi [Depressaria cf. daucivorella Rag. (Lep:Oecophoridae)] larvalarının doğal düşmanları ve larvaların parazitlenme oranları.

H. ZEKİ, A. ÖZDEM, V. BOZKURT

Karadeniz Bölgesi'nde Elma iç kurdu [<em>Cydia pomonella </em>L.)(Lep.:Tortricidae)] mücadelesinde çiftleşmeyi engelleme yönteminin uygulanma olanakları üzerinde araştırmalar

M. KILIÇ, Ü. AVCI, Y. KAHVECİ, B. ERDEM

Türkiye Nematod Faunası için <i>Scutylenchus</i> (Dolichodoroidea:Tylenchida) cinsine bağlı yeni türler,

İ. KEPENEKÇİ, G. ÖZTÜRK

Türkiye Yaprakbitleri (Homoptera:Aphididae): V. Chaitophinae, Lachninae ve Thelaxinae.

N. TUATAY