Türkiye Lepidoptera faunası için ilkel liste (VII) (Ekler).

Öz İlki 1961, altıncısı 1966 yılında yayımlanmış olan bu listeye eklenmek üzere, 1975 yılında British Museum (Natural History)'a götürülüp orada teşhisleri tamamlanmıştır. Bu örneklere ait notlar, kısa bir liste olmasına rağmen, daha çok yönetimsel görevler nedeniyle, zamanında hazırlanıp (Bitki Koruma Bölümü koleksiyonunda eşlerinin bulunması vb.) Bitki Koruma Bülteni Yayın Kuruluna ulaştırılamamıştır. Daha sonraki yıllarda da, Dr.Orhan TOKMAKOĞLU Müzesi adı verilen koleksiyonun sel baskını sonucu harap olması nedeniyle, bu işten vazgeçilmiş, ancak yıllar geçtikten sonra, birer örnek ile de olsa, listenin yayınlanmasının daha doğru olacağı kanısına varılmıştır. Listenin, bu konuda çalışanlara yardımcı olacağı düşünülmektedir.

The preliminary list of Lepidoptera fauna of Türkiye (VII) (Addenda).

Bitki Koruma Bülteni-Cover
  • ISSN: 0406-3597
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 1952
  • Yayıncı: Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü
Sayıdaki Diğer Makaleler

Türkiye Süne [Eurygaster spp. (Het.:Scutelleridae)] yumurta parazitoidi Trissolcus (Hym.:Scelionidae) türleri.

E. KOÇAK, N. KILINÇER

Marmara Bölgesi'nde Arpa açık rastığı (<em>Ustilago nuda hordei</em> “Jens.â€? Rostr. Schaffn.)'na karşı arpa çeşit ve hatlarının reaksiyonlarının tespiti üzerinde araştırmalar.

H. GÜMÜŞTEKİN, K. AKIN

Marmara Bölgesi'nde Arpa açık rastığı (Ustilago nuda hordei “Jens.â€? Rostr. Schaffn.)'na karşı arpa çeşit ve hatlarının reaksiyonlarının tespiti üzerinde araştırmalar.

H. GÜMÜŞTEKİN, K. AKIN

Marmara Bölgesi'nde ayçiçeği (Helianthus annuus L.) ekiliş alanlarında saptanan Tylenchida (Nematoda) türleri üzerinde taksonomik araştırmalar.

İ. KEPENEKÇİ

Üzümlerden izole edilen kurşuni küf (Botrytis cinerea Pers.) izolatlarına bazı fungisitlerin etkileri üzerinde araştırmalar.

A.a. BURÇAK, N. DELEN

Türkiye Süne [Eurygaster spp. (Het.:Scutelleridae)] yumurta parazitoidi Trissolcus (Hym.:Scelionidae) türleri

E. KOÇAK, N. KILINÇER

Antalya İli turunçgil bahçelerinde entegre mücadele çalışmaları (1995-1999).

A. ÖZKAN, Ş.a. AKTEKE, M. KAPLAN, M. GÜROL, N. ERAY, Y. DALKA, H. UYSAL, H. AYTEKİN, E. AKYEL, G. ÇELİK, M. ARSLAN, H. TUNCEL

Marmara Bölgesi'nde ayçiçeği (<em>Helianthus annuus</em> L.) ekiliş alanlarında saptanan Tylenchida (Nematoda) türleri üzerinde taksonomik araştırmalar.

İ. KEPENEKÇİ

Türkiye Lepidoptera faunası için ilkel liste (VII) (Ekler).

İ.a. TAMER

Üzümlerden izole edilen kurşuni küf (<em>Botrytis cinerea</em> Pers.) izolatlarına bazı fungisitlerin etkileri üzerinde araştırmalar.

A.a. BURÇAK, N. DELEN