Atatürk ve Sorumluluk

Atatürk, her konuda olduğu gibi, sorumluluk konusunda da en yakın arkadaşlarından en sade vatandaşa kadar daima örnek olmuştur. Daima önder kalmıştır. O nedenle de, her Türkün, memleket ve millet sorunlarında, daima, sorumluluğun bilinci içinde bulunmasını istemiştir.
Anahtar Kelimeler:

Atatürk, Sorumluluk

Atatürk and Responsibility

As with all matters, Atatürk has always been an example for responsibility, from his closest friends to the simplest citizen. He always remained a leader. For this reason, he always wanted every Turk to be aware of responsibility in his country and nation problems.

___

  • G. Ali Fuat Cebesoy, Sınıf Arkadaşım Atatürk S. 9 - 10 Mustafa Kemal, Arıburnu Muharebatı, s. 87-88 Mustafa Kemal Arıburnu Muharebatı, s. 93
  • Mustafa Kemal, Arıbumu Muharebatı s. 165 Mustafa Kemal, Anburnu Muharebatı, s. 166 Mustafa Kemal, Arıburnu Muharebatı, s. 167 Kurmay Yarbay Mustafa Kemal, Arıburnu Muharebatı s. 186 Kurmay Yarbay Mustafa Kemal, Anafartalar Muharebatı’na Ait Tarihçe s. 24 Prof. Utkan Kocatürk, Atatürk’ün Fikir ve Düşünceleri s. 228 Hakkı Tarık Us, Ayın Tarihi, Atatürk’ün Vefatları Sayı 6 s. 60 1923 Mahmut Soydan, Gazi ve inkılâp, Milliyet gazetesi, 4 Şubat 1930. Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri Cilt i, sayfa 213 Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt II, s. 224 Atatürk’ün Millî Eğitim İçin Söyledikleri s. 23 Sadi Borak, Bilinmiyen Yönleriyle Atatürk, s. 87 Prof. Dr. A. İnan, Medeni Bilgiler, Atatürk’ün El Yazıları s. 415 Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, Cilt II, s. 236 Mazhar Müfit Kansu Erzurum'dan Ölümüne Kadar Atatürk'le Beraber s. 160 Atatürk’ün Söylev ve Demeçleri, C. II, s. 129 Atatürk’ün Tamim, Telgraf ve Beyannameleri s. 532 Prof. Dr. Afet İnan, Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler s. 317-318 Prof. Afet İnan, Atatürk Hakkında Hatıralar ve Belgeler s. 296.