Atatürk, Büyük Kurtarıcı ve Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu

Mustafa Kemal, yenilmiş bir millete yeni bir ruh vererek ve onu yeniden teşkilatlandırıp işgal kuvvetlerine direnişe geçirerek Türkiye için bir İstiklâl Savaşı başlatmış ve âdeta mucizevi bir şekilde düşmanı mağlup ederek millî sınırları ele geçirmiştir. Bu savaştan sonra Mustafa Kemal, daima idealinde yaşattığı Batı demokrasisini memlekette yerleştirmek için, yoğun bir çaba ile ve milletinin içten desteği ile gerçekleştirdiği reformlarla bugünkü Türkiye’yi yaratmıştır.

Atatürk the Great Liberator and Founder of the Modern Turkish Republic

Mustafa Kemal, vanquished by a new spirit of a nation and it has initiated a re-organize and Independence War of Turkey passing resistance to the occupation forces and spent nearly addressing national borders miraculously defeated enemy. After this war, Mustafa Kemal always lived in the ideal place to Western democracy in the country, has created an intense effort and today's Turkey with the reforms carried out by the wholehearted support of the nation.

___

  • Torumtay, N. (1988). Atatürk, Büyük Kurtarıcı ve Modern Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu. Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, 4(11), 259-284.
Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi-Cover
  • ISSN: 1011-727X
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 1984
  • Yayıncı: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi