CELAL ESAD ARSEVEN, “TÜRK SANATINDA TEZYİNAT”, HAYÂT MECMUASI, C. I, S. 20, ANKARA, NİSAN 1927, s. 389-394 (OSMANLICADAN ÇEVİRİ)

Türk tezyinatı, Türk harsının en mühim bir şubesidir. Çünkü sanatta milliyetin tebarüz ettiği ceht tezyinattır. Türkler tezyinat itibari ile en zengin bir millettir. Fakat maatteessüf tezyinatımız hakkında henüz esaslı tetbiler yapılmamıştır. Eseri ortada duran bu tezyinat toplanıp tetkik ve tasnif edilmek icap eder. Her gün biraz daha harap olan sanat eserleri büyük bir hazine-i sanat teşkil ettiği halde bunlardan istifade edemiyoruz. Yeni sanat kendisine ilham verecek menbaları buradan alacaktır
Anahtar Kelimeler:

CELAL, ESAD, ARSEVEN

Art-Sanat Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 2 Sayı
  • Başlangıç: 2014
  • Yayıncı: İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü
Sayıdaki Diğer Makaleler

LATİN AMERİKA MODERN SANATI ÜZERİNE

Nesil ALTINOK

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ KÜTÜPHANESİ NADİR ESERLER BÖLÜMÜ’NDE YAPILAN BOZULMA DURUM TESPİTİ ( DETERMINATION OF MANUSCRIPT DETERIORATION OBSERVED ON THE RESOURCES OF RARE BOOKS AND MANUSCRIPT LIBRARY OF ISTANBUL UNIVERSITY)

M. Nilüfer KİRAZ

YAVUZ SULTAN SELİM CAMİİ TAŞ SÜSLEMELERİ (THE STONE ORNAMENTS OF YAVUZ SULTAN SELİM MOSQUE)

Kadriye VARDAR

ORTA AVRUPA SANATINDA ORYANTALİZM VE SLAVİZM YANSIMASINA BİR ÖRNEK: JAROSLAV ČERMÁK’IN RESİMLERİNDEKİ İMGELER (ONE EXAMPLE OF REFLECTION OF ORIENTALISM AND SLAVISM IN MIDDLE EUROPEAN ART: IMAGES IN PAINTINGS OF JAROSLAV ČERMÁK)

Zofie UÇAR

MİNYATÜRLERDE GÖSTERİ SANATLARI: NAKKAŞ OSMAN’IN TASVİRLERİYLE ONALTINCI YÜZYILDAN ÖRNEKLER (PERFORMING ARTS IN MINIATURES: ILLUSTRATIONS BY THE RENOWNED MINIATURIST OF THE SIXTEENTH CENTURY, NAKKAŞ OSMAN)

Nazli ÜMİT

CELAL ESAD ARSEVEN, “TÜRK SANATINDA TEZYİNAT”, HAYÂT MECMUASI, C. I, S. 20, ANKARA, NİSAN 1927, s. 389-394 (OSMANLICADAN ÇEVİRİ)

Nazli ÜMİT

RESSAM ŞEVKET DAĞ’IN HAYATI VE SANATINA GENEL BİR BAKIŞ

Hatice ŞİMŞEK

QALA OF MUQANNA: ROUTES OF SEARCH 'PRELIMINARY REPORT' (MUKANNA’NIN KALESİ: ARAŞTIRMANIN GÜZERGAHLARI 'ÖN RAPOR')

Kazim ABDULLAEV, Nabi KHUSHVAKTOV

İMRAHOR İLYAS BEY CAMİ (STUDİOS MANASTIR KİLİSESİ) DIŞ CEPHE SIVA-HARÇ ANALİZ SONUÇLARI (PLASTER ANALYSES ON EXTERIOR WALLS OF THE İMRAHOR İLYAS BEY MOSQUE 'STUDIOS MONASTERY CHURCH')

Hande GÜNÖZÜ

ERZURUM ARKEOLOJİ MÜZESİ DEPOSUNDA BULUNAN KAÇAR DÖNEMİNE AİT BİR GRUP İBRİK (PITCHERS OF QAJAR KHANATE; EXAMPLES FROM ERZURUM ARCHAEOLOGICAL MUSEUM)

Sahure ÇINAR