Sol Ventrikül Psödoanevrizmasıyla Birlikte İnterventriküler Septum Rüptürünün Birlikte Olduğu Myokardiyal İnfarktüs Komplikasyonunun 4 Boyutlu Ekokardiyografi İle Saptanması

Sol ventrikül psödoanevrizmaları kardiyak rüptürün komşu perikard ya da trombüs ile sınırlanması ile oluşur. Sol ventrikül psödoanevrizmalarının en sık sebebi miyokard infarktüsü (Mİ) (özellikle de inferiyor Mİ) olup, bunu kardiyak cerrahi, travma ve enfeksiyonlar takip etmektedir. Sol ventrikül psödoanevrizmaları sık görülmemekle birlikte, tanı güçtür ve rüptüre eğilimlidir. Bu makalede inferiyor Mİ ile başvuran ve transtorasik 2D ve 4D ekokardiyografi ile tanısı konulmuş olan, psödoanevrizma ile interventriküler septum rüptürü komplikasyonlarının birlikte geliştiği bir hasta inceldi.

Left Ventricular Pseudoaneurysm With Interventricular Septal Rupture As A Complication Of Myocardial Infarction Detected By 4D Echocardiography Sol Ventrikül Psödoanevrizmasıyla Birlikte İnterventrik

Keywords:

-,

___

  • Griffin BP, Topol EJ. Manual of Cardiovas- cular Medicine. 2nd ed. U.S.A. Lippincott Williams and Wilkins, 2004. pp45-46.
  • Frances C, Romero A, Grady D. Left ven- tricular pseudoaneurysm. J Am Coll Car- diol, 1998; 32: 557-561.
  • Togni M, Hilfiker P, Follath F. Ruptured ventricular pseudoaneurysm. Heart. 1998; 80: 97.
  • Hung MJ, Wang CH, Cherng WJ. Unruptu- red left ventricular pseudoaneurysm fol- lowing myocardial infarction. Heart. 1998; 80: 94.
  • Hurst Co, Fýne G, Keyes Jw. Pseudoane- urysm of the heart. report of a case and review of literature. Circulation. 1963; 28: 427-36.