Hiper Ig-E sendromu (Job sendromu) tanılı bir olgudaki dev akciğer bülünün cerrahi tadavisi

Hiperimmünglobulin E sendromu (Job’s Sendromu) erken çocukluk çağında klinik olarak cilt, ciltaltı dokusu, üst solunum yolu, akciğerler ve kemiklerde tekrarlayan stafilokoksik infeksiyonlar ile karakterizedir.Burada egzema, eozinofili, serum IgE düzeyindeki yükseklik ve akciğerin hemen tüm sol üst lobunu kaplayan bül gelişimi ile komplike, tekrarlayan akciğer infeksiyonu ile prezente olan 10 yaşındaki bir kız hasta sunulmaktadır. Sol torakotomi yoluyla başarılı bül eksizyonu uygulanmıştır.

Giant bullae of the lung treated successfully by surgery in a patient with Hyper-IgE Syndrome (Job's) Hiper Ig-E sendromu (Job sendromu) tanılı bir olgudaki dev akciğer bülünün cerrahi tadavisi

Keywords:

-,

___

  • Grimbacher G, Holland SM, Gallin JI et al. Hyper- IgE syndrome with recurrent infections- an autosomal dominant multisystem disorder. N Engl J Med 1999;340:692-702.
  • Chehimi J , Elder M , Greene J , et al. Cytokine and chemokine dysregulation in hyper-IgE syndrome. Clin Immunol 2001; 100:49-56.
  • Buckley RH. Hyper Ig E syndrome/ Job’s syndrome. In: Medical Immunology. Mc-Graw Hill. 10th edition. 2001;337.
  • Grimbacher B, Belohradsky BH, Holland SM. Immunoglobulin E in primary immunodeŞciency diseases. Allergy 2002;57:995-1007.
  • Hall RA, Salhany EK, Lebel E. Fungal pulmonary abscess in an adult secondary tohyperimmunoglobulin E (Job’s ) syndrome. Ann Thorac Surg 1995;59:759-761.