EĞİTİM İLETİŞİMİ KAVRAMI

Öz İletişim çağı , olarak da adlandırılan yirminci yüzyılda iletişim biliminde büyük gelişmeler olmuş, bu bilim tek bir bakış açısı olmaktan öte, ilişkilendirildiği birçok alanın ayrılmaz bir parçası olma özelliği kazanmıştır. İletişim biliminin kapsamı da ilgili çalışmaların artması ile daha da genişlemiştir. Örneğin; tıp bilimindeki gelişmeler biyolojik iletişim, nörolojik iletişim, psikoloji bilimindeki gelişmeler iletişim psikolojisi, bilgisayar bilimleri ve sibernetik alanındaki gelişmeler veri iletişimi, felsefe alanındaki yeni gelişmeler iletişim felsefesine, dil bilim ve semantik alanındaki gelişmeler anlamsal iletişime, basm-yaym alanındaki gelişmeler kitle iletişimine, davranış bilimleri ve eğitim bilimlerindeki gelişmeler de bir eğitim iletişimi kavramına yönelik yapıyı hazırlamıştır.
Anahtar Kelimeler:

Eğitim, İletişim

___

Barkan, Murat. Eğitim Amaçlı iletişim ve Videonun işlevleri: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde örgütsel Uygulama Model önerisi” Anadolu Üniversitesi Yayınları No: 271 Açıköğretim Fakültesi Yayınları No: 129, Eskişehir, 1988.

Demirtaş Abdurrahmnn. “Kitle iletişimimizin Eğitim Sistemimizdeki Yeri”, Kitle iletişim Araçları ve Eğitim Sempozyumu, 2 Kasım 1984. AÜ. EBF. Yayım No: 137. Ankara, 1985.