Tren Kazasının Ardından!

Ulaştırma şekilleri arasında havayolu taşımacılığından sonra en güvenli yöntem demir yollarıdır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de demiryolu taşımacılığının emniyeti geliştirmek ve sürdürmek için sürekli çaba harcanmaktadır. Tüm çalışmalara rağmen kazalar gerçekleşmektedir. 8 Temmuz günü akşam saat 18:01 de acil afet birimi grubundan Tekirdağ ili Çorlu ilçesinde tren kazası olduğu ve ilimizden 5 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi(UMKE) timi ve 2 adet arazi tipi ambulanslar ile yola çıkılacağı bilgisi paylaşıldı. Kaza yerinin arazi şartları sebebiyle zorlu bir yolculuk oldu. Saat 22:45 de kaza yerine ulaşmış bulunuyorduk.Toplamda 9 siyah kod vakaya ulaşıldı. 4 saat boyunca çalışmalara katılan UMKE timimiz saat 03:30 sıralarında müdahale alanından çekildik. Yerimizi yeni gelen ekibe devir ettik. Saat 04:30 sıralarında ambulanslarımıza ulaştık. Kazada 24 kişinin yaşamını yitirdiği 338 kişinin yaralandığı belirlendi. Bu kaza örneğinde olduğu gibi olay yerine hava, kara ve her türlü donanımda özel araçlar ile kurumların(AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, Kızılay, Güvenlik birimleri) ortak hareket etmesiyle zamanında ve etkin müdahale sağlanmış olacaktır.
Anahtar Kelimeler:

ulaştırma, demir yolu, kaza

Ventricular Dysrhythmia Caused By Inadvertent IV Epinephrine Administration

This case describes a 38-year-old man who presented with an acute anaphylactic reaction occurred after intramuscular penicillin injection. He was erroneously given 0.5 mg (1:1000) intravenous (IV) epinephrine and revealed severe chest pain with a wide complex tachycardia seen on ECG. This case is an example of ventricular dysrhythmia occurred following inadvertent IV administration of epinephrine and illustrates a potential danger when the medication dosed incorrectly for anaphylaxis.

___

  • 1. TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kaza İnceleme ve Araştırma Kurulu. 2017 yılı demiryolu kaza istatistikleri. http://www.ubak.gov.tr/BLSM_WIYS/KAIK/tr/Doc/20180208_155359_76347_1_64.pdf. Erişim 25.03.2019.