Türkiye’de Covid-19 Pandemisinin Monitörizasyonu Için Interaktif Ve Gerçek Zamanlı Bir Web Uygulaması: TURCOVID19

COVID-19 pandemisinin toplumda hızlı ilerleyişini gerçek zamanlı izlemek ve değerlendirmek için Türkiye COVID-19 Pandemi İzlem Ekranı (TURCOVID19) adıyla interaktif bir platform oluşturulmuştur. 21 Mart’ta yayına giren TURCOVID19’da Türkiye’deki hasta, vefat, iyileşen, uygulanan test sayıları, vaka ölümlülük oranı (VÖO), yoğun bakım yatışı, entübe hasta kategorilerindeki veriler günlük ve kümülatif değerler olarak görselleştirilmektedir. Ayrıca Türkiye’nin durumu 15 ülke ile karşılaştırılmaktadır. Ek olarak tüm dünyadaki hasta ve vefat sayıları gerçek zamanlı olarak sunulmakta, Türkiye ve diğer ülkelerde ölüm artış hızının ikiye katlanma süresi gerçek zamanlı sunulmaktadır. Sunulan görsellerin açıklamaları da bilgi notu olarak yer almaktadır. Uygulama sayesinde salgın seyri monitörize edilmekte, başta bilim insanları ve karar vericiler olmak üzere görsel içerikler kamuya kullanıcı dostu bir uygulama ile sunulmaktadır.

A Interactive Web Based Dashboard for Covid-19 Pandemic Real Time Monitorization In Turkey: TURCOVID19

An interactive web-based platform TURCOVID19 has been created to monitor and evaluate the rapid progress of the COVID-19 pandemic in real-time in Turkey. By TURCOVID19, epidemiological COVID-19 data announced by the Turkish Health Ministry and other reliable sources are visualized as daily and cumulative values. Also, 15 countries are compared with the situation in Turkey. Also, epidemiological data across the world, doubling time of the deaths in Turkey and other countries are presented in real-time. Visual contents are presented for scientists, decision-makers, and all public via a user-friendly web-based application.

___

  • Referans 1. T.C Sağlık Bakanlığı Korona Tablosu. https://covid19.saglik.gov.tr/. Erişim Tarihi 23 Nisan 2020.
  • Referans 2. WHO COVID-19 Durum Raporları. https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/situation-reports/. Erişim Tarihi 23 Nisan 2020.
  • Referans 3. ECDC COVID-19 Günlük Verileri. https://www.ecdc.europa.eu/en/publications-data/download-todays-data-geographic-distribution-covid-19-cases-worldwide. Erişim Tarihi 23 Nisan 2020.
Anadolu Kliniği Tıp Bilimleri Dergisi-Cover
  • ISSN: 2149-5254
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 1933
  • Yayıncı: Hayat Sağlık ve Sosyal Hizmetler Vakfı