YENİ KURULAN ÜNİVERSİTELERDE KURUMSALLAŞMA SÜRECİ: KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ’NDE BİR ARAŞTIRMA

Kurumsallaşma, özel ve kamu kurum ve kuruluşları açısından yerine getirilmesi gereken çok önemli bir süreçtir. Bu süreç eğitim ve öğretim, bilimsel çalışma ve kamuoyunu bilgilendirme görevlerini yerine getirmeye çalışan üniversiteler için de önemlidir. Objektif değerlendirmelerin ortaya konulabilmesi açısından üniversitelerin özde yapılarına uygun olarak kurumsallaşmaları bilime ve topluma daha büyük katkı sağlamalarına yol açacaktır.
Anahtar Kelimeler:

-

___

  • ALPAY, Güven v.d. (2008), “Performance Implications of Institutionalization Process in Family-owned Businesses: Evidence from an Emerging Economy”, Journal of World Business, 43.
  • AYCAN, Zeynep ve Rabindra N. KANUNGO (2000), “Toplumsal Kültürün Kurumsal Kültür ve İnsan Kaynakları Uygulamaları Üzerine Etkileri”, Türkiye’de Yönetim, Liderlik ve İnsan Kaynakları Uygulamaları, 1. Basım, Türk Psikologlar Derneği Yayınları, Ankara.
  • AYDEMİR, Burhan, O. A. Seymen ve A. D. A. Taşçı (2004), “Aile İşletmelerinde Kurumsallaşma Süreci ve Sektörel Bir Uygulama”, I. Aile İşletmeleri Kongresi, İstanbul.
  • COLBECK, Carol L. (2002), “Assesing Institutionalization of Curricular and Pedagogical Reforms”, Research in Higher Education, Vol.: 43, No: 4.
  • KARPUZOĞLU, Ebru (2001), Büyüyen ve Gelişen Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma, Hayat Yayıncılık, İstanbul.
  • SOYSAL, Abdullah (2007), “Aile İşletmelerinde Yönetim Sorunları ve Kurumsallaşma Gerçeği”, Çimento İşveren Dergisi, Sayı: 2, Cilt: 21.