Teknoloji Çağında E-Tüketim ve Genç Tüketicilerin Değişen Tüketim Algıları

Toplumsal hayattaki değişimler ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler insanların tüketim algılarını da değiştirdi. Yepyeni pazar ortamları ve yepyeni satın alma biçimleri ortaya çıktı. Bu yeni rekabet ortamında başarılı olmak isteyen işletmelerin yeni neslin tüketim alışkanlıklarını dikkatle takip etmeleri ve ürün içeriklerinden pazarlama yöntemlerine kadar değişen tüketim kalıplarına uygun çözümler geliştirmeleri gerekiyor.

E-Consumption and Changing Consumption' Perception Of Youngers in The Age of Technology

Changes in social life and developments in communication technologies has changed people's consumption preferences. New communication technologies in particular has shaped consumer perception of a new generation. There was a new market environments and new forms of procurement. Companies wanting to be successful in this new competitive environment, they should carefully follow the new consumption patterns.Businesses must produce solutions that respond to new consumer preferences not only marketing methods but also content of their product.

___

Lindstrom M.,(2003) Brand Child, CSA Yayın Ajansı, Çev. Aytül Özer, Duygu Günkut, İstanbul

CASTELL, Manuel; Enformasyon Çağı: Ekonomi, Toplum ve Kültür, Birinci Cilt: Ağ Toplumunun Yükselisi, Çev. Ebru Kılıç, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları, İstanbul, 2005.

HARVEY; David; Postmoderniligin Durumu; Çev. SurgunSavran, Metis Yayınları, İstanbul, 1997.

Alaz Ö., “Sosyal Network Çağında Pazarlama”, 10. Pazarlama Zirvesi, İstanbul 2010

Feridun F., “Sosyal Medya ve Avea”, 10. Pazarlama Zirvesi, İstanbul 2010 http://mashable.com/2011/02/28/forrester-e-commerce/

Özinal S, Gazete Açıklaması, http://www.bankakredi.net/kredi-kartlari-ile-2010-yili-236- milyar-harcama-48.html