Sınıf Öğretmenliği ve Beden Eğitimi Öğretmenliğinde Öğrenim Gören Öğrencilerin Psikososyal Uyum Düzeylerinin İncelenmesi

Bu çalışma, sınıf öğretmenliği ile beden eğitimi öğretmenliğinde öğrenim gören öğrencilerin psiko-sosyal uyum düzeylerini belirlemek ve öğrencilerin psiko-sosyal uyum düzeylerinin sınıf düzeyine ve cinsiyete göre değişip değişmediğini incelemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmaya Gazi Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi sınıf öğretmenliği ve beden eğitimi öğretmenliğinde öğrenim gören 561 birinci ve dördüncü sınıf öğrencileri dahil edilmiştir. Araştırmada öğrencilerin psiko-sosyal uyum düzeylerini belirlemek için “Hacettepe Kişilik Envanteri”, öğrenciler hakkında bilgi edinmek amacıyla “Genel Bilgi Formu” kullanılmıştır. Elde edilen veriler t-testi ve çift yönlü varyans analizi ile değerlendirilmiştir. Araştırmanın sonucunda okul türü, cinsiyet ve sınıf düzeylerine göre öğrencilerin kişisel uyum düzeyleri arasında anlamlı fark bulunmuştur. Ancak, okul türü ile cinsiyet ve sınıf etkileşimine göre ise öğrencilerin kişisel uyum düzeyleri puanları ortalamaları arasında anlamlı fark olmadığı saptanmıştır.

___

  • Akkoyunlu, B. ve Soylu, M. (2006). A Study on Students' Views On Blended Learning Environment., TOJDE 7(3)
  • Bersin, J. (2004). The Blended Learning Book. Best Practices, Proven Methodologies and Lessons Learned. Pfeiffer. San Francisco.
  • Büyüköztürk, S. (2001). Deneysel Desenler. Pegema Yayıncılık. Ankara.
  • Büyüköztürk, S. (2002). Sosyal Bilimler İçin Veri Analizi Elkitabı. Pegema Yayıncılık. Ankara.
  • Colis, B., Moonen, J. (2001). Flexible learning in a digital world: Experiences and expectations. London: Kogan Page.
  • Doo, L, Michael M, ve Virginia, K (2006). Online vs. Blended Learning: Differences in Instructional Outcomes and Learner Satisfaction. http://eric.ed.gov. ERIC NUMBER: ED492755 adresinden 19 Ocak 2007 tarihinde alınmıştır.
  • Driscoll, M. (1999). Web-Based Training in the Workplace. Adult Learning/Technology. 21-25.
  • Edwards, C.ve Fritz, J. H. (1997). Evaluation of three educational online delivery approaches. Paper presented at the 2nd Mid-South Instructional Technology Conference, Murfreesboro, TN.
  • Garrisson, D. R. ve Kanuka, H.(2004).Blended learning: Uncovering its transformative potential in higher education. Internet ve Higher Education, 7
  • Kerres, M. ve Witt, C. (2003). A Didactical Framework for the Design of Blended Learning Arrangements. Journal of Educatinol Media, Vol 28, Nos.2-3. Carfax Publishing.
  • O'toole, J. M., ve Absalom, D. J. (2007). The Impact of Blended Learning on Student Outcomes: is there room on the horse for two?, Learning, Media and Technology, http://www.conferzone.com/resource/wp/CaseStudy_BlendedLearning.pdf adresinden 19 Haziran 2007 tarihinde alınmıştır.
  • Osguthorpe R. T. ve Graham, C. R. (2003). Blended Learning Environments Definitions and Directions. The Quarterly Review of Distance Education. Vol. 4(3), 227-233.
  • Parlak, Ö. (2004). İnternet Temelli Uzaktan Eğitimde Öğrenci Doyumu Ölçeği. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi, Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Ankara.
  • Rasmussen, R. (2003). The Quantity and Quality of Human Interaction In a Synchronous Blended Learning Environment. UMI Number: 3091443.
  • Rowley, K, Bunker, E., Cole, D. (2002). Designing the right blend: Combining online and onsite training for optimal results. Performance Improvement, 41(4), 24-34.
  • Young, J.R. (2002). Hybrid teaching seeks to end the divide between traditional and online instruction. The Chronicles of Higher Education, A33.
Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi Dergisi-Cover
  • ISSN: 2147-1037
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 2000
  • Yayıncı: Ahi Evran Üniversitesi Kırşehir Eğitim Fakültesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

TÜRKİYE’DE UYGULANAN TÜRK EDEBİYATI PROGRAMI’NDAKİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME BOYUTU UYGULAMASININ DEĞERLENDİRİLMESİ: BİR DURUM ÇALIŞMASI

Mehmet KURUDAYIOĞLU, Çavuş ŞAHİN, Gamze ÇELİK

ÖĞRETMEN ADAYLARININ KAMU PERSONELİ SEÇME SINAVINA KPSS İLİŞKİN GÖRÜŞLERİ

Kerim GÜNDOĞDU, Nesrin ÇİMEN, Serap TURAN

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN AİLE İÇİ DEMOKRASİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİN CİNSİYET VE ANNE-BABA EĞİTİM DÜZEYİNE GÖRE DEĞERLENDİRİLMESİ

Ahmet ÜSTÜN, Müge YILMAZ

BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ YETERLİLİK ÖLÇEĞİ GEÇERLİLİK VE GÜVENİRLİK ÇALIŞMASI

Hüseyin ÜNLÜ, Ali Murat SÜNBÜL, Latif AYDOS

Liselerde Çalışan Öğretmenlerin Kullandıkları Disiplin Stilleri

Mesut SAĞNAK

KİMYA ÖĞRETMENİ ADAYLARININ ÖĞRETMENLİK MESLEĞİNE YÖNELİK TUTUMLARININ BAZI DEĞİŞKENLERE GÖRE İNCELENMESİ

Ayşegül DERMAN, Erdal ÖZKAN, Yasemin ALTUK, İbrahim MÜLAZIMOĞLU

LİSELERDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERİN KULLANDIKLARI DİSİPLİN STİLLERİ

Mesut SAĞNAK

Kimya Öğretmeni Adaylarının Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Tutumlarının Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi

Ayşegül DERMAN, Erdal ÖZKAN, Yasemin ALTUK GÖDEK, İbrahim E. MÜLAZIMOĞLU

HARMANLANMIŞ ÖĞRENME VE ÇEVRİMİÇİ ÖĞRENME ORTAMLARININ AKADEMİK BAŞARI VE DOYUMA ETKİSİ

Ertuğrul USTA, Ertuğrul USTA

V Diyagramı Uygulamalarının Temel Kimya Laboratuvarı Dersinde Öğrenci Başarısına Etkisi

Dilek ÇELİKLER, Tohit GÜNEŞ, Kıvılcım ŞENDİL, M. Handan GÜNEŞ