Humerus suprakondiler kırıklarında kullanılan fiksasyon tekniklerinin torsiyonel kuvvetler kullanarak karşılaştırılması (Kadavra modelinde anatomik ve biomekanik çalışma)

Biz, bu çalışmamızda yetişkin insan kadavraları kullanarak, humeruslarında suprakondlier kırık oluşturduk ve beş çeşit fiksasyon tekniği uygulayarak distal fragmanın internal rotasyona karşı direncini ölçtük. Bu fiksasyon konfigürasyonları sırasıyla: medialden ve lateralden çarpraz iki kirschner, lateralden paralel iki Kirschnere ilaveten medialden çarpraz üçüncü bir kirschner, lateralden parelel iki kirschner, lateralden üç Kirschner (ikisi parelel), lateralden çapraz iki krischner ile planlandı. Daha sonra bu modellere torsiyon kuvvetleri uygulanarak sonuçlar değerlendirildi. Lateralden paralel iki krischnere ilaveten medialden çarpraz üçüncü bir kirschner ile fiksasyon yapılan konfigürasyonlarda rotasyon kuvvetlerine karşı olan direnç en fazlaydı. Maksimum stabilite' bu modellerde sağlandı. Rotasyon kuvvetlerine karşı en az direnç gösteren konfigürasyonlar, lateralden çarpraz Kirscnner ile fiksasyon yapılanlarda bulundu.
Anahtar Kelimeler:

-

Comparison by using torsional forces of different fixation techniques in the supracondylar fracture of humerus (An anatomic and biomechanical study in the cadaver model)

In this study, we performed supracondylar fractures of humerus using adult human cadaver and measured distal fragment resistance to torsional forces by applying five different fixation techniques. These fixation configurations respectively medial and lateral crossed kirschner wires, two lateral parallel in addition third crossed medial kirschner wires, two lateral parallel kirschner wires, three lateral kirschner (two of them parallel), two lateral crossed kirschner wires designed. There after these models applying torsional forces, results are evaluated. The greatest resistance to torsional forces configurations that fixed two lateral parallel in addition third crossed medial kirschner wires was obtained. The maximum stability was provided by these models, the least resistance to rotational forces, configurations that fixed two lateral crossed kirschner wires was found.
Keywords:

-,

Acta Orthopaedica et Traumatologica Turcica-Cover
  • ISSN: 1017-995X
  • Başlangıç: 2015
  • Yayıncı: Türk Ortopedi ve Travmatoloji Derneği
Sayıdaki Diğer Makaleler

Travma cerrahisinde turnike kullanımının postoperatif ağrı şiddeti üzerine etkisi

Hakan OMEROGLU, Ugur GUNEL, Ali BİCİMOGLU, A.Yalcin Tabak, Ahmet Ucaner, Omer GUNEY

Bilateral asil tendon ksantomu

Cihangir YURDOGLU, Erhan OKAN, Bulent AKDEMİR, Deniz OZCAN

Büyüme plağının travmaya ve metalik implantlara cevabinin immatür tavşan modelinde incelenmesi

A. TABAK, Suna OMEROGLU, Alisan SARSU, Ahmet UCANER, Meryem CAM, Ugur GUNEL, Deniz ERDOGAN

Çocukluk çağı anterior travmatik kalça çıkığı (Olgu sunumu)

Ekmel YORGANCİGİL

Patella kırıklarında tedavi seçimi

Seref AKTAS, Huseyin SARİSALTİK, Hakan GURBUZ, Hooman SEKHAVAT

Topuk ağrısı etyolojisinde sıkışma nöropatisine yönelik anatomik bir çalışma

Haydar GOK, Hakan CUBUK, Yalim ATES, Mehmet ERSOY, Eray TUCCAR, İbrahim TEKDEMİR, Alaattin ELHAN

Asetabulum kırıklarının cerrahi tedavi sonuçları

Ahmet Yanat, Semih Gur, Serdar Tuzuner, Erdogan Altinel

Humerus suprakondiler kırıklarında kullanılan fiksasyon tekniklerinin torsiyonel kuvvetler kullanarak karşılaştırılması (Kadavra modelinde anatomik ve biomekanik çalışma)

Ercan OLCAY, Turgut GULMEZ, Ayhan KARA, Bulent AKSOY, Adnan OZTURK, Suphi VEHİT

M. extensor pollicis brevis ve M. abductor pollicis longus değişkenlikleri ve cerrahi önemi

Atif AYDİNLİOGLU, Semih DİYARBAKİRLİ, Papatya KELES, Nihat TOSUN

Humerus cisim kırıklarının Sarmiento fonksiyonel breys ile tedavisi

Ahmet Sarioglu, Muammer Arpacioglu, Ahmet Kiral, Mesih Kuskucu, Haluk Kaplan, Osman Rodop