İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE YENİ BİR SÜREÇ: YETENEK YÖNETİMİ

İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE YENİ BİR SÜREÇ: YETENEK YÖNETİMİ

Küresel dünya, her geçen gün yeni bir değişim dalgasıyla karşılaşıyor ve bunu hazırlıklı ya da hazırlıksızbir şekilde kabul etmek durumunda kalıyor. Bu değişimi hazırlayan ve bundan etkilenen insan hızlı bir şekildeçarkın içinde kendisini buluyor. Özellikle işletmeler insan çalıştırmalarından dolayı ve ürettikleri ürün vehizmetlerle insan ihtiyaçlarını karşıladıkları için hem değişime uymakla hem de değişimi sağlamakla sorumluoluyorlar. İşletmeler için rekabet unsurunun en önemli kaynağı olan insanı, yetenek yönetimi süreci içerisindedeğerlendirmek gerekmektedir. Bu gelişmeler ışığında, çalışmada işletmelerde insan kaynakları yönetimindeönemli bir süreç olan yetenek yönetimi konusunun incelenmesi amaçlanmıştır.

___

  • Alayoğlu, Nihat (2010). “İnsan Kaynakları Yönetiminde Yeni Dönem: Yetenek Yönetimi”, Ticaret ve Turizm Eğitim Fakültesi Dergisi Sayı: 1(Erişim Tarihi:4.12.2018).
  • Atlı, Dinçer (2017). Yetenek Yönetimi (Talent Management), Geliştirilmiş 3. Baskı, Abaküs Yayınları, İstanbul.
  • Demirel, Yavuz ve Yaşarsoy, Emrah, “İnsan Kaynakları ve Yetenek Yönetimi İlişkisi” (Erişim Tarihi:4.12.2018)http://www.academia.edu/26432072/%C4%B0nsan_Kaynaklar%C4%B1_ve_Yetenek_Y%C3%B6netimi_%C4%B0li%C5%9Fkisi
  • Doğan, Selen ve Demiral, Özge (2008). “İnsan Kaynakları Yönetiminde Çalışanların Kendilerine Doğru Yolculuk Yöntemi”, Ç.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, Cilt 17, Sayı 3 (Erişim Tarihi:4.12.2018).
  • Pfeffer, Jeffrey ve Sutton Robert I. (2009). Yarı Gerçeklere Değil Kanıtlara Dayalı Yeni Nesil Yönetim, MediaCat Kitapları, İstanbul.
  • Yumurtacı, Aynur (2014), “Küreselleşen Emek Piyasalarında Yeni Bir Olgu: Yetenek Yönetimi”, Yalova Sosyal Bilimler Dergisi, Yıl 5, Sayı:8 (Erişim Tarihi:4.12.2018).