ÇAĞDAŞLAŞMA SÜRECİNDE ALEVİLİK

Çalışmada; Çağdaşlaşma Sürecinde Alevilik isimli eser konu alınacaktır. Eser değerlendirme ve inceleme tarzında yazılmış olup, akademik nitelikte bilgiler sunmaktadır. Alevilik habitatında kentleşme süreciyle birlikte hız kazanan tartışmalara temel bir kaynak olabileceği gibi özgünlüğü bağlamında bu tartışmalara farklı bir perspektif sunmaktadır. 1960 ve sonrasında yaşanan göç olgusunun, Alevi kimliği üzerinde yarattığı etkileri anlama ve yaşanan dönüşümü değerlendirebilme noktasında önemli bir kaynak niteliğindedir

___

  • Adaş, Emin Baki ve Gamze Sağır (2019). “Modernleşme ve Kentleşme Sürecinde Alevilik ve Alevi Kimliğinin Değişimi: Aydın’da Alevi Kimliği Üzerine Bir Çalışma”. Aydın: Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans Tezi.
  • Salman, Cemal (2017). “Türkiye Göç ve Kentleşme Süreçlerinde Alevi Deneyiminin Yeri: Bir Dönemlendirme Önerisi”. Ankara: Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Gazi Akademi Genç Sosyal Bilimciler Sempozyumu 2017 Özel Sayısı, ss. 24-51.
  • Yıldırım, Rıza (2012). “Geleneksel Alevilikten Modern Aleviliğe: Tarihsel Bir Dönüşümün Ana Eksenleri”. Ankara: Türk Kültürü ve Hacı Bektaş Veli Araştırmaları Dergisi, S. 62, ss. 135-162.
  • Yıldırım, Rıza (2018). Geleneksel Alevilik: İnanç, İbadet, Kurumlar, Toplumsal Yapı, Kolektif Bellek. İstanbul: İletişim Yayınları.