Agresif Periodontitisin Poliamid Materyal ile Protetik Rehabilitasyonu: Bir Olgu Sunumu

Bu olgu sunumunun amacı bir agresif periodontitis hastasında ideal bir fonksiyon ve estetiği sağlamak için periodontal tedavi ve poliamid materyal esaslı defleks materyalin uygulandığı protetik tedavi kombinasyonunu sunmak ve tartışmaktır. 43 yaşındaki bir kadın hasta fırçalamaya bağlı dişeti kanaması, mobilite, migrayon, aşırı duyarlılık ve ağız kokusu şikayeti ile kiliniğimize başvurdu. Hastaya agresif periodontitis teşhisi konuldu. Hastaya öncelikle periodontal tedavi uygulandı. Bunu takiben ideal bir fonksiyon ve estetik sağlamak için poliamid bir mateyal (defleks) ile protetik tedavi yapıldı. 3. ay sonunda stabil bir okluzyon, fonksiyon ve estetik sağlanmıştır. Sonuç olarak bir agresif periodontitis hastası periodontal ve protetik uygulama ile başarılı olarak tedavi edildi. Abstract The aim of this case report is to present and discuss the combined periodontal and prosthetic treatment with polyamide material to provide an ideal function and esthetics. in an agressive periodontitis patient. The patient a 43-year-old female, was came to our clinic of severe bleeding with brushing, mobility, migration, hypersensitivity and halitosis related to her periodontal disease. The patient was diagnosed with aggressive periodontitis. The patient initially underwent periodontal treatment. Following prosthetic treatment was performed with polyamide material (deflex) to provide an ideal function and esthetics. At the and of 3 months a stable occlussion, function and esthetics was achieved. As concluded a agressive periodontitis patient was succesfully treated with periodontal and prosthetic treatment.

Prosthetic Rehabilitation of Aggressive Periodontitis by Polyamide Material: A Case Report

The aim of this case report is to present and discuss the combined periodontal and prosthetic treatment with polyamide material to provide an ideal function and esthetics. in an agressive periodontitis patient. The patient a 43-year-old female, was came to our clinic of severe bleeding with brushing, mobility, migration, hypersensitivity and halitosis related to her periodontal disease. The patient was diagnosed with aggressive periodontitis. The patient initially underwent periodontal treatment. Following prosthetic treatment was performed with polyamide material (deflex) to provide an ideal function and esthetics. At the and of 3 months a stable occlussion, function and esthetics was achieved. As concluded a agressive periodontitis patient was succesfully treated with periodontal and prosthetic treatment.
Keywords:

-,

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi-Cover
  • ISSN: 2146-247X
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 2010
  • Yayıncı: Zehra ÜSTÜN
Sayıdaki Diğer Makaleler

Stafilokokların fosfataz aktivitesinin bir sentetik hidroksiapatit biyomateryalin çözünmesine etkisinin araştırılması

Işın Kürkçüoğlu, Rachel Sammons

Obezite ve periodontal hastalık ilişkisi

Gülin Yılmaz, Özlem Fentoğlu, Muhsin Özdem, Fatma Kırzıoğlu

Gebelerde trombosit fonksiyonlarının değerlendirilmesinde hematolojik parametrelerin karşılaştırılması

Ahmet BOCUTOĞLU, Nurhan Gümral, Muhittin Mungan

Yüzükoyun pozisyonda uyuyan hasta: Olgu sunumu

Önder ÖZTÜRK, Mehmet Has, Sefa KIZTANIR, Ahmet Akkaya, Mustafa SAYGIN, Taner GONCA, Ulugh KHAYRİ

KLİNİK VE BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA ETİK KURALLAR

Elçin Esenlik, Esra Bolat

Antioksidan Vitaminlerin Periodontal Sağlıktaki Rolü

Burak Doğan, Gülin Yılmaz, Özlem Fentoğlu, Fatma Kırzıoğlu

Dişsiz Yaşlı Hastalarda Panoramik Radyografi Bulguları

Esin Haştar, Hasan Yılmaz, Hikmet Orhan

Isparta ilinde yüksek florlu su kaynaklarını kullanan iki bölgede atmosferik radon düzeylerinin incelenmesi

Işın Kürkçüoğlu, Vahap KARAKILIÇ, Mehmet KÜRKÇÜOĞLU

Periodontal hastalıklı ve hiperlipidemili bireylerde salya malondialdehit, süperoksit dismutaz, glutatyon ve glutatyon peroksidaz seviyelerinin değerlendirilmesi

Özlem Fentoğlu, Havva Koçak, Recep Sütçü, F. Yeşim Kırzıoğlu

FARKLI POLİSAJ UYGULAMALARI SONRASINDA, KOMPOZİTLERİN YÜZEY KONTAKT (TEMAS) AÇISININ BELİRLENMESİ

Hakkı Küçükeşmen, Çiğdem Küçükeşmen, Selim Erkut, Mert Doğudatekgezener