SOME WAYS OF INTEGRATION OF EDUCATION OF THE KYRGYZ REPUBLIC INTO INTERNATIONAL EDUCATIONAL SYSTEM IN GLOBALIZATION

Öz In this article the author on the basis of research of the relationship and interdependence of education and human development index, of the analysis of the education system in the Kyrgyz Republic by offering specific recommendations for the integration of education of Kyrgyzstan into the world education system

___

Ağca, Veysel vd., (2008). “Çalışanların Örgütsel Bağlılıklarının Demografik Özelliklerine Bağlı Olarak Değişmesi: Antalya’da Beş Yıldızlı Otellerde Bir İnceleme”, Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, Sayı:22, Kütahya: Dumlupınar Ünv. Yayınları.

Akıncı, Beril.(1997). Kurum Kültürü ve Örgütsel İletişim. İstanbul: İletişim Yayınları.

Aziz, Aysel. (2008). Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri ve Teknikleri, Ankara, Nobel Yayınları.

Balay, Refik. (2000). Yönetici ve Öğretmenlerde Örgütsel Bağlılık. Ankara: Nobel Yayınları.

Balcı, Ali. (2000). Örgütsel Sosyalleşme Kuram Stratejisi ve Taktikler. Ankara: Pegam Yayınları.

Balcı, Ali. (2000). Örgütsel Gelişme Kuram ve Uygulama. Ankara: Pegem Yayınları.

Balcı, Ali. (2009). Sosyal Bilimlerde Araştırma: Yöntem, Teknik ve İlkeler, Ankara, Pegem Akademik Yayınları.

Başyiğit, Aslıhan. (2006). Örgütsel İletişimin Örgütsel Bağlılık Üzerine Etkisi. Kütahya: Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı.

(Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Çetin, Münevver Ölçüm. (2004). Örgüt Kültürü ve Örgütsel Bağlılık. Ankara: Nobel Yayınları.

Çelik, Adnan ve Şimşek, Şerif. (Yay. Haz.). (2008). Çağdaş Yönetim ve Örgütsel Başarım. Konya: Eğitim Kitabevi Yayınları.

Doğan, Binali.(2007). Örgüt Kültürü. İstanbul: Beta Yayınları.

Ekinci, Kadir. (2006). Örgütsel İletişim ve Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişki, Erzurum: Erzurum Üniversitesi Sosyal Bilimler Üniversitesi Ekonomi Bölümü.(Yayımlanmamış Yüksek Lisans Tezi).

Ertürk, Mümin. (2000). İşletmelerde Yönetim ve Organizasyon. İstanbul: Beta Yayınları.

Eren, Erol.(2001). Örgütsel Davranış ve Yönetim Psikolojisi. İstanbul: Beta Yayınları. Gümüş, Murat ve Sabuncuoğlu, Zeyyat.(2008). Örgütlerde İletişim. İstanbul: Arıkan Yayınları.

Gülnar, Birol.(2007). Örgütlerde İletişim ve İş Doyumu. İstanbul: Literatürk Yayınları.

Güçlü, Hatice.(2006). Turizm Sektöründe Durumsal Faktörlerin Örgütsel Bağlılık Üzerindeki Etkisi, Eskişehir, Anadolu Üniversitesi Yayınları.

Gül, Hasan vd.(2005).Çağdaş Yönetim ve Örgütsel Başarım: Örgütsel Çatışma ve Yönetimi, Konya, Eğitim Kitabevi Yayınları.

Gürgen, Haluk. (1997). Örgütlerde İletişim Kalitesi. İstanbul: Der Yayınları.

Izgar, Hüseyin. (Yay. Haz.). (2008). Endüstri ve Örgüt Psikolojisi. Konya: Eğitim Akademi.

Kalaycı, Şeref vd. (2006). SPPS Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistik Teknikleri, Ankara: Asil Yayınları.

Koçel, Tamer.(1998). İşletme Yöneticiliği. Yönetim ve Organizasyon-Organizasyonlarda Davranış- Klasik-Modern-Çağdaş Yaklaşımlar. İstanbul: Beta Yayınları.

Kırel, Çiğdem ve Özkalp, Enver.(2010). Örgütsel Davranış. Bursa: Ekin Yayınları.

Neuman, W.L. (2009). Toplumsal Araştırma Yöntemleri: Nitel ve Nicel Yaklaşımlar, (Çev. Sedef Özge), İstanbul: Yayınodası Yayınları.

Özkaya, Meltem vd., (2006). “Yöneticilerin Örgütsel Bağlılıkları ve Demografik Özellikleri Arasındaki İlişkileri İncelemeye Yönelik Bir Alan Çalışması”, Celal Bayar Üniversitesi, Yönetim ve Ekonomi Dergisi, Cilt:13, Sayı:2, Manisa: Celal Bayar Üniversitesi Yayınları.

Sabuncuoğlu, Zeyyat ve Tüz, Melek. (1998). Örgütsel Psikoloji. Bursa: Alfa Yayınları.

Sığrı, Ünsal, (2007). “İş Görenlerin Örgütsel Bağlılıklarının Meyer ve Allen Tipolojisiyle Analizi: Kamu ve Özel Sektörde Karşılaştırmalı Bir Araştırma”, Anadolu Üniversitesi, Sosyal Bilimler Dergisi, Cilt:7, Sayı:2, Eskişehir: Anadolu Üniv. Yayınları.

Şişman, Mehmet. (2002). Örgütler ve Kültürler. Ankara: Pegem Yayınları.

Tutar, Hasan. (2003). Örgütsel İletişim. Ankara: Seçkin Yayınları.

Yücel, İhsan. (2001). “Bilgisayar İşletmenlerinin Öznel Yorgunluk Belirtileri ile İş Doyumu ve Örgütsel Bağlılık Arasındaki İlişkinin Analizi”. Hacettepe Üniversitesi İ.İ.B.F Dergisi, Cilt:19, Sayı:2, Ankara: Hacettepe Üniversitesi Yayınları.