BİR DOĞRUDAN DİZİLİ/KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİM HABERLEŞME SİSTEMİİÇİN DAYANAK YAYMA DİZİLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE ÇALIŞMA

Çoklu erişim girişimi, bir doğrudan dizili/kod bölmeli çoklu erişim (DD/KBÇE) sisteminin başarımını sınırlayan temel etkidir ve yayma dizilerinin (kodlarının) bu etki üzerindeki rolü oldukça önemlidir. Bu çalışmada, adım kırmık ağırlıklandırma dalgaformlarıyla ağırlıklandırılmış toparlama dizileri kullanan bir DD/KBÇE sistemi için verilen bir kod seti içerisinde daha düşük bit hata oranları oluşturan dayanak yayma kodlarının belirlenmesine hizmet eden bir kriter önerilmektedir. Nümerik sonuçlar, önerilen kritere göre belirlenen yayma kodlarının, dayanak olarak kullanılmaya en uygun kodlar olduğunu göstermektedir.

A STUDY ON DETERMINING THE REFERENCE SPREADING SEQUENCES FOR A DS/CDMACOMMUNICATION SYSTEM

In a direct sequence/code division multiple access (DS/CDMA) system, the role of the spreading sequences (codes) is crucial since the multiple access interference (MAI) is the main performance limitation. In this study, we propose an accurate criterion which enables the determination of the reference spreading codes which yield lower bit error rates (BER's) in a given code set for a DS/CDMA system using despreading sequences weighted by stepping chip waveforms. The numerical results show that the spreading codes determined by the proposed criterion are the most suitable codes for using as references.