EĞİTİM VE GELİŞTİRME PROGRAMLARI VE İŞGÖREN MOTİVASYONU ARASINDAKİ İLİŞKİ: BANKACILIK SEKTÖRÜNDE BİR ARAŞTIRMA

Bu çalışma Eğitim ve Geliştirme Programları ile İşgören motivasyonu arasındaki ilişkiyi bankacılık sektöründe belirlemeyi amaçlamıştır. Veriler Kayseri'de en çok şubesi bulunan İş Bankası çalışanlarından toplanmıştır. Anketler internet üzerinden e-posta ile uygulanmıştır. Veriler Eğitim ve Geliştirme Programları ile İşgören Motivasyonu arasında anlamlı bir ilişki olduğunu göstermiştir. Araştırmanın sonuçları eğer bankalar çalışanlarına yönelik iyi Eğitim ve Geliştirme Programı uygularlarsa çalışanların motivasyonunun aratacağını göstermektedir. Varılan sonuçlar önemli ölçüde literatür ile uyumlu çıkmıştır

___

  • Akıncıoğlu, N. (2005). “Örgütlerde Eğitim Programlarının Maliyet Etkililik Açısından Değerlendirilmesi: TCMB için Bir ROI Model Uygulaması”, Ankara:TCMB Uzmanlık Yeterlilik Tezi.
  • Alpar, R., (2013). Uygulamalı Çok Değişkenli İstatistiksel Yöntemler, Genişletilmiş 4. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
  • Altunışık, R., Coşkun R., Bayraktaroğlu, S. ve Yıldırım, E., (2012). Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri SPSS Uygulamalı, Geliştirilmiş Beşinci Baskı, Sakarya: Sakarya Yayıncılık.
  • Atak, M. ve Atik İ. (2007). “Örgütlerde Sürekli Eğitimin Önemi ve Öğrenen Örgüt Oluşturma Sürecine Etkisi Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sürekli Eğitim Modeli Örneği”, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi, Ocak, Cilt: 3 Sayı: 1, ss.63-70.
  • Belfield, C., Hywell, T., Bullock, A., Eynon, R., and Wall, D. (2001). "Measuring effectiveness for best evidence medical education: A discussion", Medical Teacher, 23(2), 164-170.