Fen ve Teknoloji Dersinde Balonlu Araba Etkinliği

Bu çalışmada basınç kavramının kolay öğrenilmesine katkı sağlaması için geliştirilen bir aktivite tanıtılmıştır. Uygulamanın fen ve teknoloji eğitimindeki kullanım alanları tartışılmıştır. Bu tür aktivitelerin bireysel gelişime katkısı üzerinde durulmuştur. Aktivite için gerekli malzemeler, öğrencinin yaşadığı çevreden kolay bulunabilecek özellikte olup, bolca ve ucuza elde edilebilir nitelik taşımaktadır. Çevre ile bütünleşmiş bir fen eğitimi yaklaşımı, fen bilimlerinin daha çok ilgi ile takip edilmesine olanak sağlayacaktır. Basit fen aktivitesi anlayışı ile geliştirilmiş olan bu uygulamanın fen ve teknoloji eğitiminde etkili ve anlamlı öğrenmeye katkı sağlayacağı beklenmektedir. Basit fen aktivitesi anlayışının laboratuar imkanları bulamayan bireylere, okullara ve yetişkinlere önemli imkanlar sunacağı ileri sürülmektedir

Fen ve Teknoloji Dersinde Balonlu Araba Etkinliği

In this study, a “Ballon Car” activity related to pressure concept was introduced to learn science easily. The needed materials can be found arround the students’ living area easily and cheaply. The use of this activity in science and technology education was discussed. The effects of this “hands on activity” on individual development was explanined. The activity developed as simple science belief is expected to provide the students effective and meaningful learning. The integrated science provide the students to like the science and technology education. These kinds of activites are very important for the students, parents and schools who have inadequate laboratory facilities.

___

  • Çeken, R. ve Tezcan, R. (2006a). Balonlu Araba Aktivitesi. Eğitimde Çağdaş Yönelimler III: “Yapılandırmacılık ve Eğitime Yansımaları” Sempozyumu. Özel Tevfik Fikret Okulları, Đzmir. 29 Nisan.
  • Çeken, R. ve Tezcan, R. (2006b). Đlköğretim Fen ve Teknoloji Ünitelerinde Balon Aktiviteleri. III. Aktif Eğitim Kurultayı, Dokuz Eylül Üniversitesi, Đzmir, 3-4 Haziran.
  • Çeken, R. (2009). Fen ve Teknoloji Eğitiminde Yaş ve Algı Düzeyine Uygun Eğitimin Bireysel ve Sosyal Gelişim Açısından Önemi. MEB Bilim ve Aklın Aydınlığında Eğitim Dergisi. 110 (10). 40-43.
  • Kirkpatrick, G., Orvis K. ve Pittendrigh B. (2002). A Teaching Model For Biotechnology And Genomic Educations. Journal Of Biological Education. 37(1). 31-35.
  • Lee, Y. C. (2001). Contruction of Hert Models of Using Simple Air Pumps. Journal of Biological Education. 36(1). 42-44.
İlköğretim Online-Cover
  • ISSN: 1305-3515
  • Başlangıç: 2002
  • Yayıncı: Sinan OLKUN
Sayıdaki Diğer Makaleler

İlköğretim Müfettişlerinin Denetimin Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Görüşleri ançebi ve Murat Günel

Sadegül Akbaba ALTUN, Salih Paşa MEMİŞOĞLU

Öğretmen Liderliği Ölçeği: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması

Kadir BEYCİOGLU, Battal ASLAN

Öğretmen Adaylarının Eğitim Görüşlerinin Farklı Değişkenlere Göre İncelenmesi

Ercan KİRAZ, Cennet Engin DEMİR, Meral AKSU, Ayşegül DALOĞLU, Soner YILDIRIM

Okul Öncesi Öğretmenlerinde Tükenmişlik Üzerine Bir Çalışma

Berrin AKMAN, Necdet TAŞKIN, Zeynep ÖZDEN, Figen ÇÖRTÜ

Dinamik Geometri Yazılımlarından Cabri ile Yansıma ve Öteleme Hareketlerinin Öğretimi

Suphi Önder BÜTÜNER

Okul Öncesi Çocuklar ve Şiddet: Tanık ve Kurban Olma Düzeyleri

Evrim Çetinkaya YILDIZ, Zeynep Hatipoğlu SÜMER

İlköğretim Sosyal Bilgiler (4-5. Sınıf) Programları'ndaki Ölçme ve Değerlendirme Yöntemlerine İlişkin Öğretmen Görüşleri

Yücel KABAPINAR

Impact Of Basic Education For Hard To Reach Urban Children (Non-Formal Education Project-3) Project To Provide Basic Education Equivalent To Class Three (Grade-III) For Urban Hard To Reach Children Of Six Divisional Cities Of Bangladesh

Mohammad Saidur RAHMAN, Farzana YASMİN, Monzil Ara BEGUM, Jesmin Ara And Tapan Kumer NATH,   Pp. 484-487

Okul Kültürünün Bazı Değişkenler Açısından İncelenmesi

Semiha ŞAHİN

Öğretmen Adaylarının Öğrenme Stilleri ve Öğretmenlik Mesleğine Yönelik Tutumları Üzerine Bir Çalışma

Kevser Baykara PEHLİVAN