Sualtı Teknolojisi Öğrencilerinin Mezun Profili

Bu çalışma, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Çukurova Üniversiteleri'nde bulunan Sualtı Teknolojisi Programları'ndan mezun olan öğrencilerin istihdam durumlarını araştırmak, mezunların sosyal ve ekonomik profilini ve öğrenim faaliyetleri hakkındaki görüşlerini ortaya çıkarmak için düzenlenmiştir. Bu araştırma için hazırlanan anket çalışması her iki üniversite mezunları ile yapılmıştır. İskenderun Teknik Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi Programı 2011 yılından itibaren 76 mezun ve Çukurova Üniversitesi, Yumurtalık Meslek Yüksekokulu Sualtı Teknolojisi programı 2012 yılından itibaren 44 mezun vermiş olup, toplam her iki üniversitenin Sualtı Teknolojisi Programından şimdiye kadar 120 kişi mezun olmuştur. Araştırma da tüm mezunların tamamına ulaşılamayıp, 97 kişiye ulaşılarak anket formu doldurulmuştur. Anket sonuçlarından mezunların, %72,16'sının sualtı sektöründe, %4,12'snini turizm dalış merkezlerinde, %15,46'sının kamu kurumlarında, %1,03'ünün Sualtı Teknolojisi Bölümü'nde akademisyen olarak çalıştığı ve %7,22'sinin ise çalışmadığı görülmüştür.

Underwater Technology Students Graduated Profile

This study was conducted to investigate the employment status of students graduated from the Underwater Technology Programs in Iskenderun Technical University and Çukurova University and to reveal their social and economic profile and views about their learning activities. The survey study prepared for this research was conducted with both university graduates Iskenderun Technical University, Maritime Vocational School Underwater Technology Program since 2011, 76 graduates and Çukurova University, Yumurtalık Vocational School of Underwater Technology program has been awarded 44 graduates since 2012 and 120 students have graduated from Underwater Technology Program of both universities. All of the graduates could not be reached in the research and 97 survey forms were filled. According to the results of the survey, 72.16% of the graduates work in the underwater sector, 4.12% work in tourism diving centers, 15.46% work in public institutions, 1.03% work as an academician in underwater technology department and 7% 22 of them did not work.

___

  • VI. KAYNAKLAR [1] Profesyonel Sualtıadamları Yönetmeliği, T.C. Resmi Gazete, Sayı: 23098, 02 Eylül 1997.
  • [2] T.C. Denizcilik Müsteşarlığı Sualtı adamları Eğitimi konusu ile yazılan resmi yazı, Denizcilik Müsteşarlığı - Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı, Sayı: 17655, 01.06.2007.
  • [3] Anonim, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM-Öğrenci Alan Yükseköğretim Önlisans Programları (19 Nisan 2017). [Online]. Erişim:http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/ LYS/Yerlestirme_Tablo 3_MinMax_Onlisans10082016.pdf.
  • [4] T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının “I. Sınıf Dalıcı Eğitim Programı” hakkındaki kurul kararı, Sayı 255, 7.11.2003.
  • [5] Anonim, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM - Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları. (19 Nisan 2017). [Online]. Erişim: http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/DGS/DGSTercihTablo2OnLisans30092016.pdf .
  • [6] İskenderun Teknik Üniversitesi-Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Çukurova Üniversitesi Yumurtalık Meslek Yüksekokulu, Öğrenci Bilgi Sistemi Verileri ve Öğrenci İşleri Diploma Defter Kayıtları,2017.
  • [7] Adana Hiperbarik Oksijen Tedavi ve Yara Bakım Merkezi, Stajyer Öğrenci Kayıtları, Adana, 2017.
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2013
  • Yayıncı: Düzce Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü
Sayıdaki Diğer Makaleler

Plug Tipi Vanalarda Basınç Değişimi ve Kaçakların İç Aksama Etkisinin İncelenmesi ve Tasarım Önerileri

H.Serhad SOYHAN, Soner ENEKÇİ

SUALTI TEKNOLOJİSİ ÖĞRENCİLERİNİN MEZUN PROFİLİ

Mustafa ÇEKİÇ, Necdet UYGUR, Onur Alptekin AYAN, Deniz ERGÜDEN

CdTe Kuantum Nokta Katkılı Nematik Sıvı Kristalin Dielektrik ve Performans Analizi

Mert YILDIRIM, Özge TÜZÜN ÖZMEN, Gülnur ÖNSAL, Gülsüm KOCAKÜLAH, Oğuz KÖYSAL

Kamp ve Piknik Alanları Yer Seçiminde Doğal Peyzaj Elemanlarının CBS Kullanılarak Değerlendirilmesi: Düzce Topuk Yaylası ve Göleti Çevresi Örneği

Pınar Gültekin, Sertaç Kaya, Serir Uzun

Dielectric and Performance Analysis of CdTe Quantum Dots Doped Nematic Liquid Crystal

Mert YILDIRIM, Özge TÜZÜN ÖZMEN, Gülnur ÖNSAL, Gülsüm KOCAKÜLAH, Oğuz KÖYSAL

PLUG TİPİ VANALARDA BASINÇ DEĞİŞİMİ VE KAÇAKLARIN İÇ AKSAMA ETKİSİNİN İNCELENMESİ VE TASARIM ÖNERİLERİ

Soner ENEKÇİ, Hakan Serhad SOYHAN

Gradyan Anahtarlamalı Gauss Görüntü Filtresi

Ali DEĞİRMENCİ, İlyas ÇANKAYA, Recep DEMİRCİ

Çelik Çapraz Elemanların Elastik Ötesi Burkulma Davranışlarının Modelleme Yaklaşımları ile İncelenmesi

A Hakan POLAT

ÇELİK ÇAPRAZ ELEMANLARIN ELASTİK ÖTESİ BURKULMA DAVRANIŞLARININ FARKLI MODELLEME YAKLAŞIMLARI İLE İNCELENMESİ

Ahmet Hakan POLAT

DocDig: Dijitalleştirilmiş Dokümanlarda İçerik Tabanlı Figür Arama

Ahmet SAYAR, Süleyman EKEN, Burak ATAY, Büşra Ceren SÖNMEZ