İSKİLİP CEVİZ ENVANTER ÇALIŞMASI

İskilip Anadolu'da ki önemli meyve gen merkezlerinden biridir. İskilip'te yetişen meyvelerin içinde ceviz hem kalitesinin iyi olması hem de üretiminin fazla olmasından dolayı çok eski zamanlardan bu yana önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu çalışmada; İskilip İlçe sınırları içerisinde bulunan 64 köy ve İskilip şehir merkezinde bulunan ceviz ağaçlarının çeşitlerine bağlı sayılarının envanterini çıkarmak, bu sayede yöredeki potansiyeli ortaya koymak ve diğer çalışmalara ışık tutacak verileri elde etmek hedeflenmektedir

ISKILIP WALNUT INVENTORY WORK

İskilip is one of important fruit genes centers. Of all the fruits which grow in İskilip,walnut has a significant place due to its good quality and excessive production. With thiswork, it is aimed to make an inventory of the number of walnut trees based on the breedsin İskilip city center and its 64 villages located within city boundaries. Thus, it is also aimedto reveal the city’s potential and to collect data which provides an insight to followingworks.

___

  • 1. Anonim, 2014. FAO (http://faostat.fao.org)
  • 2. Ölez, H., 1971. Marmara Bölgesi Cevizlerinin (Juglans regia L.) Seleksiyon Yoluyla Islahı Üzerinde Araştırmalar (Doktora Tezi). Bahçe Kültürleri Araştırma ve Eğitim Merkezi, Yalova.
  • 3. Şen, S. M., 1980 Kuzeydoğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgesi Cevizlerinin Seleksiyon Yoluyla Islahı Üzerinde Araştırmalar (Basılmamış Doçentlik Tezi). Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü, Erzurum.