Remote Monitoring of Wind Speed and Produced Voltage Measured by Anemometer

Anemometre, hava durumu ölçüm istasyonlarında rüzgâr hızını ölçmek için kullanılan bir cihazdır. Bir bölgenin rüzgar hızını ölçmek için kullanılan anemometre hava durumu istasyonlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Anemometre ile belirli bir bölgenin rüzgar hızı, hava durumu tahmini yapılmaktadır. Yapılan bu çalışmada örnek bir anemometrenin belirli bir bölgedeki rüzgar hızı değerlerinin ve rüzgar enerjisi için anemometrenin ürettiği gerilimin nesnelerin interneti ile uzaktan takibi yapılmışıtr. Oluşturulan sistem de sistemin kontrolü için arduino uno mikrodentetleyici geliştirme kartı, rüzgar hızının ölçümü ve gerilim üretilmesi için örnek bir anemometre, rüzgar hızı ve gerilim değerlerinin ekranda gösterilmesi için LCD shield, anemometreden alınan anlık verilerin thingspeak IoT platformuna gönderilmesi için esp8266 wifi modül ve sistemin beslemesi için güneş paneli ve akü sarj regülatörü kullanılmıştır. Bu çalışma ile belirli bir bölgede rüzgar hızı ve rüzgar hızına bağlı üretilen gerilimin takibi internet tabanlı olarak izlenmiştir. Sistem belrili bir bölgede çalıştırılmış ve rüzgar hız değerleri ve üretilen gerilim hem LCD ekranda anlık olarak hemde thingspeka IoT paltfomunda anlık, saatlik, günlük ve haftalık olacak şekilde grafik halinde izlenmiştir. Oluşturulan bu sistem ile aynı zamanda android cihazlarda anlık takibi yapılması için thingview uygulaması kullanılmışıtr.

Remote Monitoring of Wind Speed and Produced Voltage Measured by Anemometer

Anemometer is a device used to measure wind speed at weather measurement stations. An Anemometer, which is used to measure the wind speed of an area, is widely used in weather stations. With the anemometer, wind speed and weather forecasts of a certain region are made. In this study, the wind speed values of a sample anemometer in a certain region and the voltage produced by the anemometer for wind energy were remotely monitored via the Internet of Things. In the system created, Arduino Uno microcontroller development board for the control of the system, a sample anemometer for measuring wind speed and generating voltage, LCD shield for displaying wind speed and voltage values on the screen, esp8266 wifi module for sending instant data from the anemometer to the thingspeak IoT platform and for feeding the system. solar panel and battery charge regulator are used. In this study, the wind speed in a certain region and the monitoring of voltage produced depending on the wind speed was monitored on an internet basis. The system was operated in a certain region and the wind speed values and the generated voltage were monitored both instantaneously on the LCD screen and graphically on the thingspek an IoT platform as instantaneous, hourly, daily and weekly. With this system created, the thingview application was used for instant tracking on android devices.

___

  • Faruk, O. R. A. L., & Behçet, R. Rüzgar Verilerinin Enerji Üretimi Amaçlı Değerlendirilmesi. Bitlis Eren Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 4(2).
  • Oğuzer, C. (2001). Rüzgâr Ölçüm Sistemlerinin Esasları.
  • Bakir, E. (2017). Enerji Depolamalı Yeni Nesil Fotovoltaik/Termal Kolektörlerin Isıl Performanslarının Incelenmesi/Investigation Of Thermal Performance Of New Generation Photovoltaic/Thermal Collectors With Energy Storage.
  • Kelebekler, E. (2019). Nesnelerin İnterneti Tabanlı Meteorolojik Veri Takip Sistemi. Düzce Üniversitesi Bilim Ve Teknoloji Dergisi, 7(1), 650-663.
  • Ersin, Ç., Yaz. M., Karhan, M. Savunma Sanayi İçin Örnek Bir IoT Uygulaması. Electronic Letters on Science and Engineering, 15(3), 66-73.
  • Korukçu, M. Ö., & Kiliç, M. Isil Konfor İçin Nesnelerin İnterneti Kullanımı.
  • Sazak, T., & Albayrak, Y. (2017). Nesnelerin İnterneti (Iot) Üzerine Ortam Verilerini Toplayan Ve Uzaktan Takibini Sağlayan Bir Sistem Tasarımı, 19. Akademik Bilişim Konferansı-Ab, 8-10.
  • Pasha, S. (2016). ThingSpeak based sensing and monitoring system for IoT with Matlab Analysis. International Journal of New Technology and Research (IJNTR), 2(6), 19-23.
  • Akram, V., & Dağdeviren, O. (2020). Nesnelerin İnterneti Için Gerçek Zamanlı Tasarsız Veri Toplama Platformu. Bilişim Teknolojileri Dergisi, 13(4), 451-462.
Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2013
  • Yayıncı: Osman Sağdıç
Sayıdaki Diğer Makaleler

Bazı Bioadsorbanların Sulu Çözeltiden Cr(VI) Adsorpsiyonunda Kullanımının Araştırılması

Hüdaverdi ARSLAN, Nusret ÇALIŞKAN, Melis GÜN

Halkla İlişkiler Ajansları için Bulut Tabanlı Güvenli Çok Taraflı Hesaplama ve İşbirliği Servisi - SMPCCaaS

Şaha BAYGÜL ÖZPINAR, Alper ÖZPINAR

Kentsel Ulaşım Sınıflamasında Yayalaştırılmış Cadde ve Sokak Uygulamalarının Başarı Değerlendirilmesi: Kırklareli İli Lüleburgaz İlçesi Örneği

Oğuz ATEŞ, Fürüzan ASLAN, Engin KABATAŞ, Nehar BÜYÜKBAYRAKTAR

Lineer regresyon ile NLP uygulamasının müşteri kaybı analizine adaptasyonu

Emre S. ÖZMEN

Rüzgar Enerji Santrallerinin Kırsala Olan Sosyo-Ekonomik Etkileri ve Sosyal Kabulü

İsmail Bülent GÜRBÜZ, Gülay ÖZKAN, Şeniz KORKMAZ

Boeing ve Airbus Uçaklarında Kanat, Gövde ve Kuyruk Tasarım Parametrelerinin İncelenmesi

Seyhun DURMUŞ

Pütresin’in Tuz Stresi Altında Yetişen Yer Fıstığı (Arachis hypogaea L.)’na Etkisi

Abdurrahim YILMAZ, Vahdettin ÇİFTÇİ

Bitlis, Muş ve Van illeri lahana ekim alanlarındaki zararlı ve faydalı böcek türleri, önemli zararlı ve faydalı türün popülasyon değişiminin belirlenmesi

Mustafa ÖLMEZ, Erdal SERTKAYA, Musa BUYUK, İsmail ALASERHAT

Araç Tavan Bagaj Taşıyıcısının Rastgele Titreşim Yorulma Analizi

Ekrem GÜLSEVİNÇLER

Hodgkin Lenfoma Olgularında Üç Farklı Radyoterapi Tekniği Kullanılarak Hedef Hacim ve Kritik Organ Dozlarının Retrospektif İncelenmesi

Hamit BAŞARAN, Gökçen İNAN