Özel Nitelikli Kargoların Havayolu İle Taşınması ve Müşteri Tercihleri

Dünyada sivil hava kargo taşımacılığı yirminci yüzyıl başında posta taşımacılığı ile başlamıştır. Günümüzde ise çok farklı ürün çeşitleri ile müşterilerine hizmet vermektedir. Sivil hava kargo taşımacılığının tercih edilmesindeki en önemli sebep zaman kısıtını en iyi kullanmasıdır. Diğer taşıma türlerine bariz bir şekilde hızlı olmasından, coğrafi ve siyasal koşullardan en az derecede etkilenmesinden dolayı tercih sebebi olmaktadır. Bazı durumlarda alternatifsiz olmasına rağmen sürekli bir gelişim içinde olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle 1970’lerden sonra sadece kargo ve kurye taşıyıcı özelliği olan işletmelerin ortaya çıkmasıyla rekabet oluşmuş, bu işletmeler kargo ve kurye pazarına yenilikçi ürünler sunmuşlardır. Müşteri talepleri doğrultusunda geliştirilen yeni ürünler diğer ürünlere göre daha pahalı ürünler olmasına karşın, sağladıkları avantajlar nedeniyle tercih sebebi olmaktadır. Bu şirketler kendilerine özgü yönetim, organizasyon ve operasyon yapılarıyla yolcu taşıyan havayolu işletmelerinden ayrılmaktadırlar. Kurdukları taşıma ağlarıyla ismini bile duymadığımız ülkelere ve şehirlere hızlı bir şekilde gönderinizi teslim etmektedirler. Havayolu kargo taşımacılığının kabul, depolama ve taşıma kuralları da geçen süre içinde belirlenmiş olmakla birlikte uygulamalar düzenli bir şekilde teknolojideki gelişmelere ve hava kargo otoritelerinin tavsiyelerine paralel olarak güncellenmektedir. Havayolu kargo göndericileri diğer taşıma türleri göndericileri gibi fiyata karşı hassastırlar. Taşıma ücretleri ise diğer taşıma türlerinden daha yüksek olduğu için göndericilerin hassasiyetleri daha fazla olmaktadır. Havayolu kargo taşıyıcıları ise bu engeli aşabilmek için ürün çeşitlendirmesine gitmektedir. Bu çalışmamızda sivil hava kargo taşımacılığının tarihsel gelişimiyle ve lojistik terimleriyle birlikte hava kargo taşımacılığına ait kurallar ile özel nitelikli kargoların kabul, depolama, taşıma kuralları, maliyetleri, fiyat yapıları ve müşteri memnuniyeti incelenmiştir. Ayrıca, fiyatın müşteri tercihleri üzerinde etkisi ölçebilmek için Konjoint analizinden yararlanılmıştır.

Özel Nitelikli Kargoların Havayolu İle Taşınması ve Müşteri Tercihleri

Civil air cargo transportation had begun in early twentieth century via mail transportation in the world.Nowadays it is served to customers as diversified product range.The most important reason for preference for air cargo transport is to use time constraint the best among the modes. It is preferred because of delivery time speed, the least sensitive to geographic and political conditions among transportation modes. It has no alternative in some situations but we can say it is still in progress. Particularly after 1970’s with the emerging cargo and courier only operators a competitive market existed and these cargo companies submitted innovative products to air cargo transport market. Although new products designed in accordance with customers’ requests are the most expensive ones, the advantages make them preferable. These companies differ from passenger airlines to have distinctive management ,organisational and operational structures. With their distinctive air transport network, they deliver your shipment to unpopular countries and cities. Although the procedures of acceptance,storage and carriage for air cargo transport were determined,the procedures are updated in accordance with technologic progress and advices of air cargo transport authorities. Air cargo shippers are sensible to prices as shippers using other transport modes.but the air transport fees are more expensive than the other modes so as a consequent the air cargo shippers are more sensible to transport fees.Air cargo operators make product diversification to get rid of this problem. In this study , history of air cargo transport , logistics nomenclature and air transport procedures and particularly acceptance,storage, carriage procedures of special loads, costs, price and customer satisfaction were examined. Besides, conjoint analysis used to measure the effect of price on customer satisfaction.

___

  • Berry, L. L. ve Parasuraman, A., (1991). “Refinement and Reassessment of the SERVQUAL Scale”. Journal of Retailing, 67(4), 420-450.
  • Dijkstra, J., Timmermans, H.J.P., (1997). Exploring the Possibilities of Conjoint Measurement as a Decision-Making Tool for Virtual Wayfinding Environment. Hu’s Publisher Inc., Taipeh.
  • O’Connor, E. W., (2000). Introduction To Airline Economic, ABD: Praeger Publishers.
  • Öztürk, A., Türkiye’de Hava Kargo Trafiği. Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Bülteni, 4(15), 23.
  • Wensveen, J. G., (2007). Airtransportation A Management Perspective, 6th Edition, USA: Thouson.