Tarsal Tünelde Anormal Bir İlişki: Olgu Sunumu

Tarsal tünel hakkında şimdiye kadar verilen tüm bilgiler hem önemli hem de değişkendir. Bu durumun nedeni tarsal tünelde n. tibialis ve dalları, arteria tibialis posterior, vv. tibiales posteriores ve bazı tendonlar gibi birçok yapının bulunmasıdır. Rutin bir diseksiyon sırasında, bir erkek kadavranın sağ tarafında n. tibialis ile rr. calcanei mediales arasında anormal bir ilişki gözlemlendi. Bu vakamızda, rr. calcanei mediales' nin diğer dalları ile bağlantı kuran bir varyatif durumu gösterip ve bu durumun klinik önemini tartışacağız.

An Abnormal Relationship in Tarsal Tunnel: Case Report

All the information about the tarsal tunnel so far is both important and variable. The reason for this situation is that there are many structures in the tarsal tunnel, such as tibial nerve and its branches, posterior tibial artery, posterior tibial veins and some tendons. During routine dissection, we found an abnormal relationship between the tibial nerve and medial calcaneal nerve (MCN) on the right side of a male cadaver. In this case, we would show a variant condition that communicates with other branches of rr. calcanei mediales and discuss its clinical significance.

___

  • 1. Apaydin N. Lumbosacral Plexus. In: Bergman's Comprehensive Encyclopedia of Human Anatomic Variation. 2016:1113-1129.
  • 2. Standring S. Gray's Anatomy- The Anatomical Basis of Clinical Practice. 41th ed: New York Elsevier; 2015.
  • 3. Yang Y, Du ML, Fu YS, et al. Fine dissection of the tarsal tunnel in 60 cases. Sci Rep. 2017;7(1):46351.
  • 4. Dellon AL, Kim J, Spaulding CM. Variations in the origin of the medial calcaneal nerve. J Am Podiatr Med Assoc. 2002;92(2):97-101.
  • 5. Vargas Gallardo F, Álvarez Gómez D, Bastías Soto C, et al. Tarsal tunnel syndrome: Clinical-imaging analysis of a case series. Síndrome del túnel del tarso: análisis clínico-imagenológico de una serie de casos. Rev Esp Cir Ortop Traumatol. 2022;66(1):23-28.
  • 6. Banik S, Sr., Guria LR. Variable Branching Pattern of Tibial Nerve in the Tarsal Tunnel: A Gross Anatomical Study With Clinical Implications. Cureus. 2021;13(3):13729.
  • 7. Inthasan C, Vaseenon T, Mahakkanukrauh P. Anatomical study and branching point of neurovascular structures at the medial side of the ankle. Anat Cell Biol. 2020;53(4):422-434.
Ahi Evran Tıp Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 3 Sayı
  • Başlangıç: 2017
  • Yayıncı: Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

Temporomandibular Eklem Redüksiyonsuz Disk Deplasmanlarında Tip-1 Tek Girişli Artrosentez Çift Girişli Artrosenteze Göre Daha Başarılı mı?

Fatih TAŞKESEN, Burak CEZAİRLİ

Çocuk Yoğun Bakım Ünitesinde Yüksek Akımlı Nazal Kanül Oksijen Tedavisi Alan Has-taların Klinik ve Epidemiyolojik Özelliklerinin Değerlendirilmesi

Osman BÜYÜKŞEN, Süleyman BAYRAKTAR, Murat ELEVLİ

Yaygın Evre Küçük Hücreli Akciğer Kanserinde Lenfosit/Monosit Oranının Prognostik Önemi

Yakup İRİAĞAÇ, Eyyüp ÇAVDAR, Ahmet YOLCU

Tip 2 Diabetes Mellitus Penceresinden Metabolik Sendromlu Hastalarda Bilişsel Fonksiyonlar ve Zeka Katsayısı

Ulaş Serkan TOPALOĞLU, Kamil DEVECİ, Mehmet Fatih GÖL, Melih KIZILTEPE, Ersin ULUSOY, Döndü Melek ULUSOY, Bedriye SİMİTCİ

Lenf Nodu Pozitif Baş-Boyun Kanserli Hastalarda Sağ Kalımı Öngören Lenf Nodu Oranı

Mustafa KORKMAZ, Melek KARAKURT ERYILMAZ, Mustafa KARAAĞAÇ, Mehmet ARTAÇ

Psöriazis Hastalarında Koklear Dış Tüy Hücre Fonksiyonunun Araştırılması

Ozlem YAGİZ AGHAYAROV, Esra İNAN DOĞAN

Hemolitik Üremik Sendrom; 10 Yıllık Tek Merkez Deneyimi

Ayşe Seda PINARBAŞI, Sibel YEL, Neslihan GÜNAY, Hakan POYRAZOĞLU, Aynur GENCER BALABAN, İsmail DURSUN, Zübeyde GÜNDÜZ, Ruhan DÜŞÜNSEL

Uyku Polikliniğine Başvuran Hastaların Bir Yıllık Verilerinin Genel Analizi

Mehmet KABAK, İclal HOCANLI

Kronik Bel Ağrılı Bireylerde Kayropraktik Manipülasyonu İle Mulligan Mobilizasyonu Tekniğinin Ağrı ve Fonksiyonellik Üzerine Etkisinin Karşılaştırılması

Emrah ÖZCAN, Sefa Haktan HATIK, Demet TEKİN

Vitiligoda Dinamik Tiyol/Disülfid Homeostazın Rolü

Bilal İLANBEY, Emine Müge ACAR