KRİZ SÜRECİ MALİYE POLİTİKALARINDA DÖNEMSEL ESNEKLİK VE ALTERNATİF BÜTÇE POLİTİKALARINDA OLUŞUMLAR

Bu çalışmada, kriz süreci içerisindeki alternatif bütçe opsiyonlarının yanı sıra, aynı dönem içerisinde makro ekonomik politikalardan doğrudan etkilenen Milli Geliri ve kamu harcamaları ve vergi gelirlerinin etkisiyle farklılaşabilen hedef ekonomik büyüme seviyelerini ortaya koymayı amaçladık. Bu yüzden bazı zamanlar kamusal karar alıcıların her bir uygulamasıyla farklılaşan kamu harcamaları ve kamu harcamalarının Milli Gelir üzerindeki çoğaltan etkisi, vergi uygulamaları gibi diğer finansal uygulamalardan daha büyük olabilmektedir. Bu bağlamda hükümetler kriz sürecini aşmak için alternatif bir bütçeyi ortaya koymak ve ekonomik büyümeyi arttırmak istiyorsa, öncelikle marjinal tüketim seviyesi ile tüketiciler üzerindeki vergi yükü arasında bir denge kurmak ve diğer taraftan tüm bu mali opsiyonları her vergi mükellefi üzerindeki Milli Gelirin yüzdelik değeri ile ilişkilendirmek durumundadır. Çünkü vergi oranlarında yapılan bir çok değişiklik Milli Gelirle birlikte kriz süreci içerisindeki üretimin reel seviyesini yavaşlatan söz konusu kamusal programlar kapsamındaki kaynakların sapmasına da neden olmaktadır.

The Periodic Flexibility in The Financial Policy of Crises Process and The Formations in The Alternative Budget Policies.

The Periodic Flexibility in The Financial Policy of Crises Process and The Formations in The Alternative Budget Policies.