OTEL İŞLETMELERİNDE PERSONELİ GÜÇLENDİRME UYGULAMALARI :ANTALYA’DA BEŞ YILDIZLI KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Konaklama endüstrisinde, müşteri gereksinimleri ya da problemleri ile anında ilgilenmek için yöneticilerin müşteriler için bu sorunlarla ilgilenmesini beklemekten ziyade, çalışanların güçlendirilmesi yolu ile bu sorunların çözümlenmesi müşteri memnuniyeti için uygun bir yol olabilir. Bu güçlendirme için önkoşul, yönetim ve yönetsel desteğin parçası olan uygun bir tutumdur. Yönetim, genel kontrolü ve nihai gücü kaybetmeksizin bir örgütte güçlendirme kültürü geliştirecek taahhütte bulunmalı ve destekleyici bir ortam yaratmalıdır. Bu çalışmanın amacı, psikolojik güçlendirmeye ait bileşenlerin çalışanlar tarafından algılanmasında liderlik davranışlarının, katılımcı örgütsel kültürün ve çalışanlar üzerindeki yönetsel güvenin güçlendirmenin belirleyici bir fonksiyonu olup olmadığının araştırılmasıdır. Bu çalışma ile güçlendirmenin her bir bileşeninin iş memnuniyeti ve örgütsel bağlılık üzerinde etkili olup olmadığının da araştırılması amaçlanmıştır. Antalya’da konaklama endüstrisinde yapılan araştırmanın sonuçlarına göre destekleyici liderlik, psikolojik güçlendirme yapılarına bağlantılı önemli belirleyiciler olarak bilinen yönetsel güven ve örgüt kültürü üzerinde doğrudan ve pozitif etkiye sahiptir. Çalışmada ayrıca, güçlendirmenin dört yapısı içerisinde sadece özerkliğin iş memnuniyeti üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğu ve iş memnuniyetinin de örgütsel bağlılık ile pozitif olarak ilişkili olduğu bulunmuştur

OTEL İŞLETMELERİNDE PERSONELİ GÜÇLENDİRME UYGULAMALARI :ANTALYA’DA BEŞ YILDIZLI KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA

Keywords:

-,

Yaşar Üniversitesi E-Dergisi-Cover
  • ISSN: 1305-970X
  • Başlangıç: 2006
  • Yayıncı: Yaşar Üniversitesi
Sayıdaki Diğer Makaleler

ÜNİVERSİTELERDE MUHASEBE DERSİNİ POWERPOINT SUNUMU İLE KLASİK YÖNTEM İLE ALAN ÖĞRENCİLER ARASINDAKİ FARKLILIKLAR:BİLECİK ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

Meral Erol FİDAN

OTEL İŞLETMELERİNDE MÜŞTERİ ŞİKAYETLERİ VE ŞİKAYETLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Burhan Kiliç Serap OK

BİR MESLEK OLARAK HALKLA İLİŞKİLER VE ETİK:HALKLA İLİŞKİLER ŞİRKETİNİN WEB SİTELERİNE YÖNELİK BİR ÇALIŞMA

Nesrin CANPOLAT

SOCIAL SCIENCES CITATION INDEX'E KAYITLI DERGİLERDE ÇAĞDAŞ YÖNETİM MUHASEBESİ YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN LİTERATÜR TARAMASI VE ANALİZLERİ (1970-2008)

 adnan Dönmez Tamer Karausta Ayten ERSOY

TÜRKİYE’NİN BIRIC ÜLKELERİYLE TİCARİ POTANSİYELİ:PANEL ÇEKİM MODELİ YAKLAŞIMI

Ali Rıza SANDALCILAR

SELF-REGULATION OF ADVERTISING IN TURKEY:THE ROLE OF CHANGING INDUSTRY DYNAMICS

Özlem Hesapci Sanaktekin Yonca Aslanbay GORGULU

YENİ BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN FİNANSAL RAPORLAMA  SİSTEMLERİN ETKİKLERİ

Ebru ESENDEMİR

MESLEK YÜKSEKOKULLARI MUHASEBE BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN SOSYO-EKONOMİK DEĞİŞKENLER IŞIĞINDA MESLEKİ ETİĞE BAKIŞ AÇILARININ İNCELENMESİ (AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ)

Evren Ağyar Filiz Angay Kutluk Emr CENGİZ

SOCIAL SCIENCES CITATION INDEX'E KAYITLI DERGİLERDE ÇAĞDAŞ YÖNETİM MUHASEBESİ YÖNTEMLERİNE İLİŞKİN LİTERATÜR TARAMASI VE ANALİZLERİ (1970-2008)

 adnan Dönmez Tamer Karausta Ayten ERSOY

STEWARDSHIP AS A NEW IMPORTANT STEP IN PR PROCESS:IMPLEMENTATIONS OF TURKISH COMPANIES

İdil Karademirlidağ Suher Selcan YEŞİLYURT