Kur'ân Sünnet Bütünlüğü ve Aralarındaki İlişki

Şüphe yok ki Kur'an ve Sünnet İslam Dininin en temel iki rüknüdür. Söz konusu durum Kur'an ve Sünnet arasında bir bütünlüğün ve alakanın olmasını zaruri kılmaktadır. Buradan yola çıkarak Kur'an ve Sünnet arasında herhangi bir ihtilafın olması veya birinin diğerinden müstağni kalması mümkün olmadığı söylenebilir. Bu çalışma Kur'an ve Sünnet arasındaki söz konusu bütünlüğü ortaya koymakta ve ikisi arasında herhangi bir ihtilafın olmadığını net bir şekilde ifade etme amacına matuf olarak kaleme alınmıştır. Ayrıca bu çalışma ile, Sünneti Kur'andan ayıran fikri ekollere de bir cevap verilmeye çalışılmıştır.

Unity between the Qur'an and the Sunnah

The Qur’an and Sunnah are the pillars of Sharia, and this means that there must be unity between the Qur’an and the Sunnah and there is a relationship between them and a percentage of coherence and consistency. Thus, neither there can be a disagreement between them nor they can be dispensed with each other. This study aims to emphasize harmony and consistency in the relationship between the Qur’an and Sunnah and hence it is possible to respond to intellectual suspicions that want to exclude Sunnah from the Qur’an.

___

  • الغزايل، أبو حامد دمحم بن دمحم الغزايل الطوسي )ت :505ىػ(،االقتصاد يف االعتقاد، كضع حواشيو: عبد هللا دمحم اٝنليلي، دار الكتب العلمية، بًنكت – لبناف، الطبعة: األكىل، 1424 ىػ - 2004 ـ.