Bilim, Teknoloji ve Yenilik: Kavramlar, Kuramlar ve Politika

Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümünde Araştırma Yöntemleri dersleri Neuman'ın (2008, s. 10-17); “Bilim, bilgi üretmenin bir yoludur. Bilimsel yöntem ise, bilgi üretmek ve değerlendirmek için kullanılan fikirler, kurallar, teknikler, yaklaşımlardır” sözleri ile açılır. Bunun temel amacı öğrencilere bir bilimsel araştırmaya başlamadan önce temel kavramlar ve kuramların öğretilmesi; bu sayede araştırma yapmanın temellerinin oluşturulmasıdır. Zira temeli doğru atılmamış bir binadan nasıl ki şiddetli bir depremde ayakta kalması beklenemeyecekse; temeli sağlam atılmamış bir olgunun/ düşüncenin de geliştirilmesi oldukça zor olacaktır.
Anahtar Kelimeler:

Bilim, Teknoloji, Yenilik

Science, Technology and Innovation: Concepts, Theory and Policy

This study is a review of the book entitled “Science, Technology and Innovation: Concepts, Theory and Policy”. In the converging world, the book is an important contribution not only for the field of economy, but also information science which includes information-economy concepts.

___

  • Hacettepe Üniversitesi Ders Kataloğu, AKTS Bilgi Paketi. (2014). Erişim adresi: http://akts.hacettepe.edu.tr
  • Neuman, W.L. (2008). Toplumsal araştırma yöntemleri: Nitel ve nicel yaklaşımlar (2. bs.). (Çev. Sedef Özge). İstanbul: Yayınodası, 2008.
  • OECD. (2016). OECD Factbook 2015-2016: Economic, environmental and social statistics, OECD Publishing, Paris. DOI: http://dx.doi.org/10.1787/factbook-2015-en
  • ODD. (2016). Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün. Erişim adresi: http://www.odd.org.tr/web_2837_1/entitialfocus.aspx?primary_id=651&target=categorial1&type =32&detail=single
  • Web of Science. (2016). Erişim adresi: http://isiknowledge.com