Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü: Kuruluş Aşaması ve Bugünkü Durumu

Çalışmada, Atatürk Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Merkez Kütüphanesi hakkında kısaca bilgi verildikten sonra, Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü’nün BBY kurulması için Üniversite ve Fakülte nezdinde yapılan resmi girişimler ve kuruluş aşaması başlangıçtan bölümün açılmasına kadar açıklayıcı bir şekilde ele alınmıştır. Ayrıca Bölüm’ün bugünkü durumu hakkında da bilgi verilmiştir.

Atatürk University, Faculty of Letters, Department of Information Management: Foundation Phase and The Current Status

This studygivesan overview aboutThe InformationManagementDepartment IMD , following abriefinformationonAtatürk University, Faculty of Letters, to whichtheDepartmentis affiliated, andon theUniversity's CentralLibrary.Theinitial stagesofthe formationof the Department,right fromthebeginning initiavites untilits establishment,includingthe formal initiavites of theUniversity and the FacultyofLetters, Departmentregardingthis issue, isaddressedin adescriptive manner. In addition,informationis providedabout theDepartment's current status

___

  • AtatürkÜniversitesi.Üniversite tarihçesi. 26 Ocak2010 tarihinde http://beta.atauni.edu.tr/university/?lp=MainStatic&id=208adresinden erişildi.
  • Atatürküniversitesistratejik plan(2009-2013). 26 Ocak2010 tarihinde http://www.sp.gov.tr/documents/planlar/AtaturkUniversitesiSP0913.pdfadresinden erişildi.
  • Bayraktar,N. (1997). Daha çok kütüphaneci. “IFLA1995'eDoğruTürk KütüphaneciliğiSempozyumu”: I.TürkKütüphanecilerDerneğiGenelKonferansı bildirileri: 22-24 Aralık1993 içinde(ss.75-80). Ankara:TürkKütüphaneciler Derneği.
  • Erkal,A. (2000). Atatürk üniversitesi kütüphanesiseyfettin özege kitaplığında bulunan ‘name've‘iye' ile biten yazmaeserler.Atatürk ÜniversitesiTürkiyatAraştırmaları EnstitüsüDergisi, 15, 213-264.
  • T.C.AtatürkÜniversitesiFen-EdebiyatFakültesi1994-1995Öğretim YılıYılSonu Faaliyet Raporu.(1995). Erzurum.