TIP EĞİTİMİNDEKİ ÇIKMAZLARDAN BİRİ: FAKÜLTE YÖNETİMİ İLE HASTANE YÖNETİMİ İKİLEMİ

Tıp eğitiminde yaşanılan sorunlar ve tıp eğitimini tehdit eden unsurlar bir yazıya yetmeyecek kadar büyük ve uzun; ayrıca çözümleri açısından da çok boyutludur. Tıp fakülteleri ve onunla bir bütün olması beklenen üniversite sağlık uygulama ve araştırma merkezleri (yazıda bu uzun ifade yerine üniversite hastaneleri terimi kullanılmıştır) eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti faaliyetlerinin birlikte yapıldığı yüksek öğrenim ve sağlık kurumlarıdır. Bu üç faaliyet alanı arasındaki bütünlük ve çalışanlar arasında işbirliğine dayalı ilişki, bu kurumların ve yukarıda adı geçen herbir faaliyetteki başarısının en önemli özelliklerinden birini oluşturmaktadır.

___

  • Kapıcıoğlu M.İ.S. Eğitim ve araştırma hastanelerinin bugünü ve geleceği. http://www.sdplatform.com/Dergi/527/Egitim-ve-arastirma-hastanelerinin-bugunu-ve-gelecegi.aspx (Erişim tarihi: 19.03.2016).
  • 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu. http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.2547&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch (Erişim tarihi: 19.03.2016).