Tek silindirli bir dizel motorunda bazı işletme parametrelerinin performansa ve iş oluşumuna etkilerinin deneysel olarak incelenmesi

Bu çalışmada, dört zamanlı, tek silindirli ve silindir hacmi 754 $cm^3$ olan bir dizel motorunda, enjeksiyon basıncı, maksimum yakıt miktarı ve hava filtresi tıkanıklığının motor performansı ve duman koyuluğuna etkileri deneysel olarak incelenmiştir. Enjeksiyon basıncının belirli bir sınıra kadar arttırılması ile moment ve güçte bir miktar artış sağlanırken, özgül yakıt tüketimi ve is oluşumu azalmaktadır. Ayrıca maksimum yakıt miktarındaki artış ile moment ve güçte artış sağlanırken, duman koyuluğunu da artırmaktadır. Hava filtresindeki tıkanıklık ise moment ve güçte azalmaya sebep olurken is oluşumunu da artırmaktadır.

An experimental investigation of the effects of some operating parameters on performance and soot formation in a single cylinder diesel engine

In this study, the effects of injection pressure, maximum fuel quantity and air filter that is blocked by particulate on engine performance and soot formation have been investigated experimentally in a four-stroke, single cylinder, 754 cc diesel engine. When injection pressure relative to the standard pressure was increased up to the specific limit, engine torque and power were increased and specific fuel consumption and soot formation were decreased. In addition, engine torque and power were developed with insreasing maximum fuel quantity, however, soot formation was increased dramatically. Blocked air filter not only decreased torque and power, but also increased soot formation.

___

1. Hotta, Y., Nakakita, K., Inayoshi, M., Ogawa, T., Sato, T. and Yamada, M., 1998, Combustion Improvement for Reducing Exhaust Emissions in IDI Diesel Engine, SAE Paper, No: 980503.

2. Han, Z., Uludogan, A., Hampson, G. J. and Reitz, R. D., Mechanism of Soot and NOx Emission Reduction Using Multiple-Injection in a Diesel Engine, SAE Paper, No: 960633.

3. Borat, O.,1983, Hava Kirlenmesi ve Kontrol Tekniği, Sınai Eğitim ve Geliştirme Merkezi Genel Müdürlüğü.

4. Gerpen, J. H. V., Huang, C. W. and Borman, G. L., 1985, The Effects of Swirl and Injection Parameters on Diesel Combustion and Heat Transfer, SAE Paper, No: 850265.

5. Shimada, T., Shoji, T. and Takeda, Y., 1989, The Effect of Fuel Injection Pressure on Diesel Engine Performance, SAE Paper, No: 891919.

6. Safgönül, B., Ergeneman, M, Arslan, H. E. ve Soruşbay, C., 1999, İçten Yanmalı Motorlar, Birsen Yayınevi.

7. Kaytakoğlu, S., Var, F., Öcal, S.E., Motorlu Taşıtlardan Kaynaklanan Kirlilik ve Giderilme Yöntemleri, Yanma ve Hava Kirliliği Kontrolü III. Ulusal Sempozyumu, 11-13 Eylül 1995, ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, Ankara.

8. Soruşbay, C. ve Göktan, A. G., 1993, Motorlu Taşıtlardan Kaynaklanan Çevre Kirliliği ve Kontrolu, İTÜ 1. Hava Kirlenmesi ve Kontrolu Sempozyumu, 15-16 Mart 1993.

9. İçingür, Y., Çelikten, İ., Salman, M. S., Koca, A., Dizel Motorlarında Servis Koşullarından Kaynaklanan Emisyonların Deneysel Olarak İncelenmesi, Yanma ve Hava Kirliliği Kontrolü III. Ulusal Sempozyumu, 11-13 Eylül 1995, ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü, Ankara.

10. Oblander, K., Kollmann, K.,Kramer, M. and Kutschera, I., 1989, The Influence of High Pressure Fuel Injection on Performance and Exhaust Emissions of a High Speed Direct Injection Diesel Engine, SAE Paper, No: 890438.

11. İçingür, Y., Çelikten, İ., Salman, M. S. ve Koca, A., 1995, Dizel Motorlarında Servis Koşullarından Kaynaklanan Emisyonların Deneysel İncelenmesi, Yanma ve Hava Kirliliği Kontrolu 3. Ulusal Sempozyumu, 11-13 Eylül 1995.