Ile de France IF x Akkaraman AK G 1 Melezi Erkek Kuzularda Besi, Kesim ve Karkas Özellikleri Arasındaki Fenotipik Korelasyonlar

Bu ara şt ı rma, Ile de France IF x Akkaraman AK G l melezi erkek kuzularda gerçekle ştirilmiştir. Araşt ı rmada, besi özellikleri, besi özellikleri ile kesim ve karkas özellikleri, kesim özellikleri ile karkas özellikleri ve karkas özellikleri aras ı ndaki fenotipik korelasyonlar hesaplanm ışt ı r.

The Phenotypic Correlations Between Fattening, Slaughtering and Carcass Characteristics of Ile de France IF x White Karaman WK Bi Crossbred Male Lambs

This research was carried out in Ile de France IF x White Karaman WK B i male lambs. In the research, the phenotypic correlations were calculated among fattening and carcass characteristics, between fattening and slaughtering, fattening and carcass, slaughtering and carcass characteristics.

___

  • Bogner, H. and P. Matzke, 1969. Fleischkunde Für Tierrzüchter. BŞY - Verlagsesellschaft. Basel. Wien.
  • Düzgüneş, O., T. Kesici ve F. Gürbüz, 1993. istatistik Metodlar ı . Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yay ı nları 1291, Ders Kitab ı . No:369, S.218.
  • Eliçin, A., M. D. Okuyan, Y. Yücelen ve H. Çuvalc ı , 1974. Sütten kesilmiş kuzular ı n entas ı if besisinde farkl ı besin maddeleri oranl ı rasyonlar ı n etkileri üzerinde araşt ı rmalar. Il. Karkas ve karkas özellikleri üzerine etkileri. Ankara Üniv. Ziraat Fak. Yı l. 24, (1-2) 266-278
  • Eliçin, A. ve R. Okuyan, 1975. Entansif besiye al ı nan karkas özelliklerine farkl ı enerji düzeylerinin etkileri üzerinde araşt ı rmalar. Ziraat Fak. Yı ll ığı , 25 (3) 557-560.
  • Eliçin, A., F. Cengiz ve M. Ertu ğrul, 1986. Rantabl koyun yetiştiriciliğ inde yeni yetiştirme teknikleri. Bat ı Akdeniz Bölgesi I. Hayvanc ı l ı k Semineri. Akdeniz Üniv. Ziraat Fak. 26 - 28 Kas ı m. 5. 86-103. Antalya.
  • Karaca, O. ve C. Sar ı ca, 2000. Ac ı payam kuzuları n ı n besi ve karkas özelliklerine ait fenotipik ve genetik parametreler. Tr. of Veterinary and Animal Sci., 14, 195-206.
  • Stefanescu, C., V. Alexoiu and A. Ursescu, 1968. Some carcass indices of plas merino lambs. Anim. Bree. Abst., 36, 605-3666.
  • Slana, O. and J. Halada, 1973. Evulation of lamb carcass quality in the principle sheep breeds in Czeshoslavakis. Anim. Bree. Abst., 42, 169 S.1451.
  • Taşkı n, T., M. Kaymakç ı , M. Özder ve H. At ı l, 1999. S x BL x M melezi kuzularda besi ve karkas özellikleri aras ı ndaki fenotipik korelasyonlar. Tr. J. Of Veterinary and Animal Sci., 23, 203 - 208.
  • Thwaites, C. J., N. T. M. Yeates and R. F. Poque, 1964. Objective appraisal of intact lamb and mutton carcasses. J. Agric. Sci., 63, 415-420.
  • Yavuzer, Ü. 1989. Entansif besiye al ı nan Akkaraman ve Ile de France x Akkaramn (F l ) erkek kuzular ı nda çeşitli kesim ve karkas özellikleri aras ı ndaki fenotipik korelasyonlar ve bunlardan yararlanma olanaklar ı . Ankara Üniv. Fen Bil.Enst. Yüksek Lisans Tezi. Ankara.
Tarım Bilimleri Dergisi-Cover
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Yayıncı: Halit APAYDIN
Sayıdaki Diğer Makaleler

Normal Olmayan Dağılımlı Populasyonlardan Alınan Örneklerde Hesaplanan Çeşitli Test İstatistiklerinin I. Tip Hata Olasılıkları Bakımından Karşılaştırılması

Mehmet MENDEŞ, Ensar BAŞPINAR

Asma, Sığır Kuyruğu ve Yarpuz Bitkileriyle Boyanmış Yün Hali İpliklerinin Kopma Mukavemetleri

H. Sinem ŞANLI, Yahşi YAZICIOĞLU

Alüviyal Bir Toprakta Amonyum - Potasyum Fiksasyon ilişkileri

Hüseyin EROĞLU, Sadık USTA

Farklı İki Yöntemle Belirlenen Yapağı İnceliklerinin Karşılaştırılması

Zeynep ERDOĞAN

Kuluçkalık Yumurtalara İnkubasyon Öncesi Farklı Konsantrasyon ve Sürelerde Uygulanan Formaldehit Fumigasyonunun Kuluçka Özelliklerine Etkisi

Okan ELIBOL, Ayşe UYSAL, Süeda ERTAŞ

Emir ve Kalecik Karası Üzümlerinden Fermantasyon Sırasında izole Edilen Bazı Mayaların Teknolojik Özellikleri

Canan NURGEL, Hüseyin ERTEN, Ahmet CANBAŞ, Turgut CABAROĞLU, Serkan SELLİ

Kağıt Fabrikas ı At ı k Suları n ı n Toksik Etkisinin Allium Testi ile Belirlenmesi

Rukiye TIPIRDAMAZ, A. Nihal GÖMÜRGEN, Dürrdane KOLANKAYA, Mahmut DOĞAN

Çorum Çat Deresi Yıllık Akım Serisinin Stokastik Analizi

Kadri YÜREKLI

Ordu Yöresinde Yetiştirilen Fındık Bitkisinin Corylus avellana L. Beslenme Durumunun Toprak ve Yaprak Analizleriyle Belirlenmesi

Ceyhan TARAKÇIOĞLU, S. Rıfat YALÇIN, Ali BAYRAK, Mehmet KÜÇÜK, Hülya KARABACAK

Kızılcahamam Sey Kaplıcaları 'nın Termal Turizm Açısından Değerlendirilmesi

Didem GÖYÜN, Nevin AKPINAR