19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1

Yapı dış cephelerinde kullanılan yapay taş kaplama ve elemanlar, 19. yüzyıl sonu ve 20. yüzyıl başı mimarlığında sıklıkla rastlanan bir malzeme ve uygulama yöntemidir. “Yapay taş” tanımı, bağlayıcı, agrega ve bazı diğer katkılardan hazırlanarak çeşitli tekniklerle yüzeylere uygulanan ya da kalıba dökülerek hazırlandıktan sonra yerine sabitlenen, sıva, kaplama, bezeme ve mimari elemanlar ile uygulama yöntemlerini kapsar.

___

  • Akın, N., 2002. 19. Yüzyılın İkinci Yarısında Galata ve Pera, Literatür Yayınevi, İstanbul, (2. Basım).
  • Bankalar Caddesi, 2000. Bankalar Caddesi – Osmanlı’dan Günümüze Voyvoda Caddesi, E. Eldem (ed.), Osmanlı Bankası Bankacılık ve Finans Tarihi Araştırma ve Belge Merkezi, İstanbul.
  • Barillari, D. ve E. Godoli, 1997. İstanbul 1900: Art Nouveau Mimarisi ve İç Mekanları. Yem Yayın. İstanbul.
  • Baturayoğlu Yöney, N., 2008. 19. Yüzyıl Sonu ve 20. Yüzyıl Başı Yapı Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimarlık ve Koruma Bilimi Açısından Değerlendirilmesi, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, Doktora Tezi, Temmuz.
  • Hazar, N., 1986. T.C. Ziraat Bankası, 1863-1983, Ankara.

___

Bibtex @diğer { restorasyon542324, journal = {Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi}, issn = {1309-7016}, address = {Molla Hüsrev Mahallesi Kayserili Ahmet Paşa Sokak No: 16 Fatih İstanbul Posta Kodu: 34134}, publisher = {İstanbul Büyükşehir Belediyesi}, year = {2009}, volume = {1}, number = {2}, pages = {21 - 31}, title = {19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1}, key = {cite}, author = {Baturayoğlu Yöney, Dr. Nilüfer and Ersen, Prof Dr. Ahmet} }
APA Baturayoğlu Yöney, D. N. & Ersen, P. D. A. (2009). 19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1 . Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi , 1 (2) , 21-31 .
MLA Baturayoğlu Yöney, D. N. , Ersen, P. D. A. "19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1" . Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi 1 (2009 ): 21-31 <
Chicago Baturayoğlu Yöney, D. N. , Ersen, P. D. A. "19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1". Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi 1 (2009 ): 21-31
RIS TY - JOUR T1 - 19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1 AU - Dr. NilüferBaturayoğlu Yöney, Prof Dr. AhmetErsen Y1 - 2009 PY - 2009 N1 - DO - T2 - Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi JF - Journal JO - JOR SP - 21 EP - 31 VL - 1 IS - 2 SN - 1309-7016- M3 - UR - Y2 - 2022 ER -
EndNote %0 Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi 19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1 %A Dr. Nilüfer Baturayoğlu Yöney , Prof Dr. Ahmet Ersen %T 19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1 %D 2009 %J Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi %P 1309-7016- %V 1 %N 2 %R %U
ISNAD Baturayoğlu Yöney, Dr. Nilüfer , Ersen, Prof Dr. Ahmet . "19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1". Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi 1 / 2 (Ağustos 2009): 21-31 .
AMA Baturayoğlu Yöney D. N. , Ersen P. D. A. 19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1. Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi. 2009; 1(2): 21-31.
Vancouver Baturayoğlu Yöney D. N. , Ersen P. D. A. 19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1. Restorasyon ve Konservasyon Çalışmaları Dergisi. 2009; 1(2): 21-31.
IEEE D. N. Baturayoğlu Yöney ve P. D. A. Ersen , "19. Yüzyılın Sonu ve 20. Yüzyılın Başında İstanbul’da Yapı Dış Cephelerinde Kullanılan Yapay Taşların Mimari Değerlendirmesi 1", , c. 1, sayı. 2, ss. 21-31, Ağu. 2009