İ. KEPENEKÇİ, M.e. ÖKTEN

Türkiye nematod faunası için Tylenchoidea ve Hoplolaimoidea (Tylenchida:Nematoda) üst familyalarına bağlı yeni türler ve Hoplolaimus galeatus (Cobb, 1913) Thorne, 1935'un taksonomik özellikleri

New species nematoda fauna of the Türkiye belonging to Tylenchoidea and Hoplolaimoidea (Tylenchida:Nematoda) superfamilies and Hoplolaimus galeatus (Cobb, 1913) Thorne

Bitki Koruma Bülteni

2000-Cilt: 40 - Sayı: 1

1-27

Tylenchoidea, Hoplolaimoidea, Leguminoseae, Central Anatolia Region

5623

Benzer Makaleler

Türkiye nematod faunası için Tylenchoidea ve Hoplolaimoidea (Tylenchida:Nematoda) üst familyalarına bağlı yeni türler ve Hoplolaimus galeatus (Cobb, 1913) Thorne, 1935'un taksonomik özellikleri.

Bitki Koruma Bülteni

İ. KEPENEKÇİ, M.e. ÖKTEN

İzmir ilinde örtü altında yetiştirilen patlıcanda bulunan zararlılar ile bunların doğal düşmanları ve popülasyon gelişmeleri üzerinde çalışmalar.

Bitki Koruma Bülteni

N. YAŞARAKINCI, P. HINCAL

Enfekteli şeker pancarı yapraklarından izole edilen Cercospora beticola Sacc.'nın morfolojik özellikleri ve besi ortamındaki gelişiminin belirlenmesi.

Bitki Koruma Bülteni

T. GÖKTÜRK, M.t. DÖKEN

Orta Anadolu bölgesinde hububatta zarar yapan Hububat hortumluböceği [Pachytychius hordei (Brullé) (Col.:Curculionidae)]'nin mücadelesinde tahmin ve uyarı olanakları üzerinde araştırmalar.

Bitki Koruma Bülteni

Z. ŞİMŞEK

Eskişehir ili hububat ekim alanlarında hububat kök ve kökboğazı çürüklüğü hastalık etmenlerinin saptanması, buğday ve arpada Drechslera sorokiniana (Sacc.) Subram. and Jain'ya karşı genitör çeşit ve hatların belirlenmesi.

Bitki Koruma Bülteni

H. AKTAŞ, N. BOLAT, M. KESER, T. İNCE

Güneydoğu Anadolu Bölgesi kökenli mercimek hatlarının Kökboğazı çürüklüğü hastalığı (Phoma medicaginis var. pinodella)'na karşı reaksiyonlarının belirlenmesi.

Bitki Koruma Bülteni

M.h. AYDIN, A. Sağır

Enfekteli şeker pancarı yapraklarından izole edilen <em>Cercospora beticola </em>Sacc.'nın morfolojik özellikleri ve besi ortamındaki gelişiminin belirlenmesi.

Bitki Koruma Bülteni

T. GÖKTÜRK, M.t. DÖKEN

Orta Anadolu bölgesinde hububatta zarar yapan Hububat hortumluböceği [<em>Pachytychius hordei</em> (Brullé) (Col.:Curculionidae)]'nin mücadelesinde tahmin ve uyarı olanakları üzerinde araştırmalar.

Bitki Koruma Bülteni

Z. ŞİMŞEK