LİSE ÖĞRENCİLERİNİN PROBLEMLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

Toplumun, yetişmekte olan en etkin ve üretken kesimi durumundaki gençler, aynı zamanda geleceğin de güvencesidir. Her şeyin hızla değiştiği ve giderek karmaşıklaştığı toplumumuzda, dengeli kişilik yapısına sahip bireyler yetiştirmek, öncelikle gençlerin prolemlerini tanımaya ve onlara verilecek desteğe bağlıdır.Gençlik kesiminin oldukça önemli bir bölümünü oluşturan lise öğrencileri, içinde bulundukları dönemin gelişim özelliklerinin etkisi ile bir çok problemi bir arada yaşamaktadırlar.Psikolojik ve biyolojik yönden hızlı bir gelişim içinde olan gençten, toplumun beklentileri sürekli değişmekte ve ona yetişkine benzer roller yüklemektedir. Meydana gelen sürekli değişmeler ile yüklenilen sorumluluklar gençlerin problemlerini yoğunlaştırmaktadır.

LİSE ÖĞRENCİLERİNİN PROBLEMLERİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER

___

  • - Gökçe, Birsen., Ortaöğretim Gençliğinin Beklenti ve Sorunları, Ankara: Milli Eğitim Basımevi, 1984.
  • - Getzels.J.W, Smilansky, J. "Individual Differences in Pupil Perceptions of School Problems", British Journal of Educational Psychology, 1983.
  • - Hicks, Charles R. Deney Düzenlemede istatistiksel Yöntemler, Çev: Zehra Muluk ve Diğerleri, An kara: Akademi Matbaası, 1985.
  • - Kepçeoğlu, Muharrem., Psikolojik Danışma ve Rehberlik, 5.Baskı Ankara: Toraman Matbaacılık, 1986.
  • - Orta Dereceli Okullarda Rehberlik Anlayışı, Ankara: MEB PAKD Yayın No:75-7, 1975. Özoğlu,Süleyman Ç., Eğitimde Psikolojik Danışma ve Rehberlik İzmir: Ege Üniv. SBF Yayınları, 1982.
  • - Özgüven,İbrahim E., "Üniversite Öğrencilerinin Akademik Başarılarını Etkileyen Zihinsel Olmayan Faktörler", İçinde Bulunduğu Kaynak: Erdoğan Bozkurt, Üniversite Öğrencilerinin Atılganlık Düzeylerini Etkileyen Faktörler, Samsun: O.M.Ü. Yayınlanmamış Master Tezi, 1989.
  • -Smith, Kim., Crawford, Sylvia., "Suicidal Behavior Among Normal High School Students", Dissertation Abstracts International, 1986.