Milor, Vedat (2022). Devleti Geri Getirmek: Türkiye ve Fransa’da Planlama ve Ekonomik Kalkınma Üzerine Karşılaştırmalı Bir Çalışma. (Çev. Feza Aygen). İstanbul: İletişim Yayınları.

Ekonomide planlama kavramı genel olarak sosyalist ekonomi modeliyle ilişkilendirilmektedir. Yazar Vedat Milor Devleti Geri Getirmek adlı bu eserinde var olan kanıyı değiştirmekte, planlamanın salt piyasa karşıtlığı olarak değerlendirilemeyeceğine, piyasa ekonomisi ve planlamanın birbirleriyle etkileşim içerisinde olabileceğini belirtmektedir. Devleti Geri Getirmek, Türkiye ve Fransa’da planlama kavramının doğuşu, gelişimi ve işleyişini incelemekte, planlama kavramının her iki ülke açısından geleceğini değerlendirmektedir. Milor, bu kitabında planlama kavramının Türkiye ve Fransa’daki serüvenini tarihsel süreç içerisinde ele alıyor, Fransa’da başarılı bir planlamanın oluşup Türkiye’de oluşamamasının nedenlerini inceliyor.

Planning and Economic Development in Turkey and France: Bringing the State Back In

The concept of planning in economy is generally associated with the socialist economy model. Author Vedat Milor, in her work titled Bringing the State Back In, changes the prevailing opinion, and states that planning cannot be considered purely as anti-market, and that market economy and planning can interact with each other. Bringing the State Back In examines the birth, development and functioning of the planning concept in Turkey and France, and evaluates the future of the planning concept for both countries. In this book, Milor deals with the adventure of the concept of planning in Turkey and France in the historical process, and examines the reasons why a successful planning can occur in France but not in Turkey.

___

  • Milor, Vedat (2022). Devleti Geri Getirmek: Türkiye ve Fransa’da Planlama ve Ekonomik Kalkınma Üzerine Karşılaştırmalı Bir Çalışma. (Çev. Feza Aygen). İstanbul: İletişim Yayınları.