Kuruluş yeri seçiminin boyutsal analiz yöntemi ile belirlenmesi; giyim sektörü örneği

Kuruluş yeri seçimi işletmelerin üretim, dağıtım ve verimliğini doğrudan etkiler ve rekabetçi konumları üzerinde do önemli bir etkiye sahiptir.Uluslararasılaşmayı kendine hedef koyan işletme yetkilileri kuruluş yeri seçimlerini bilimsel yöntemlerle yapma zorunluluğunu duymaktadırlar. İşletme elemanlarının kuruluş yeri seçimi ile ilgili eğitim ya da profesyonel yardım almaları, olası hataların ortadan kalkması, işletmenin geleceğine güvenle bakması bakımdan önem taşımaktadır.

Choosing the organization place is important in production, distribution and productivity and it also effects the competing organizations. The authorized person who wants to have an international company should choose the place in scentific ways.ln this respect the company workers should educated professionaly. This education effects the location place and financial problems of the organization

___

1. Arbeitwissenschaft/Bekleıdungstechnık/ İşbilimi/ İşletme Organizasyonu 1.Bölüm1-2 ,GTZ, 1993, İstanbul.

2. Kişoğlu, S., Çakar, E., G., Bayraktar, F., Temel Tasarım Bilgisi, Tyran Ofset, İstanbul, I. Baskı, 2003.

3. Çakar, E., G., "Tasarım Kalitesine Uyum Süreci" Mühendis Makina ,Sayı: 499, 2001, s: 56-63. Ankara.

4. Çivitçi, ., "Türkiye Giyim Üretimi Profili ve Gömlek Üretimi İçin Örnek Bir İnceleme" Tekstil Konfeksiyon Teknolojisi, Sayı: 10, 2003, s: 66, İstanbul.

5. Vural, T., S. Ağaç., B. Gürcüm., "Hazır Giyim İşletmelerinde Yerleşim Planlaması ve Materyal Hareketlerinin Organizasyonu Üzerine Bir Araştırma" , Tekstil Teknolojisi, Sayı: 38, 1999, s:86-98, İstanbul.

6. Üreten, S., Üretim İşlemler Yönetimi,Ankara,1997.

7. Vizyon 2023, Teknoloji Öngörüsü Projesi Tekstil Paneli TÜBİTAK, 2003.