Türkiye’deki Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Web Sitelerinin Değerlendirilmesine İlişkin Bir Araştırma

Web siteleri, her alanda olduğu gibi muhasebe dünyasında da giderek artan bir şekilde bilgi sunma aracı olarak kullanılmaktadır. Çalışmanın konusunu oluşturan muhasebe meslek odaları, gerek meslek mensuplarıyla mesleki bilgi paylaşımı gerekse potansiyel meslek mensuplarına meslek tanıtımı, staj uygulamaları vb. konularda bilgi verme amacıyla iletişim aracı olarak web sitelerinden yararlanmaktadırlar. Bu çalışmada Türkiye’de faaliyet gösteren SMMM Odalarının web sitelerinin içerik analizi; Kurumsal Bilgi, İletişim, Güncellik, Site Özellikleri, Sosyal Konular, İnsan Kaynakları, Katılım, Dayanışma ve Demokratikleşme, Finansal Bilgi, Yayınlar, Mesleki Bilgiler, Staj ve Eğitim kategorilerini içerecek şekilde yapılmıştır.

An Evaluatıon Research About Chamber Of Certıfıed Publıc Accountants’ Web Sıtes In Turkey)

(An Evaluation Research About Chamber Of Certified Publıc Accountants’ Web Sites In Turkey) Internet web sites are used for information prensentation device increasingly in accounting world as in many areas. Accounting Occupation Chambers, the subject of this study, uses web sites as an effective communication device to give information about occupation introduction, training applications to their potential occupation members and occupational information sharing with their member. In this study the web sites of Turkish Certificated Public Accounts are analysed about their context according to categories like institutional information, communication, actuality, financial information, social subjects, human resources, information supply, participation solidarity and democracy, training, the characteristics of the site.