Küresel Krizin İmalat Sektöründeki Etkisi ve İhracat Ağırlıklı Doğaltaş/Mermer Sektöründe Bir İnceleme

Bilindiği üzere dünyanın ekonomik anlamda küresel bir köy haline gelmesi ile birlikte, bu düzenin yönlendiricileri olan ülkelerde meydana gelen ekonomik dalgalanmalar, yine bu ülkelerin finansal akış sağladıkları ülkelerde belki de çok daha fazla siddetle hissedilmektedir. Ayrıca, gittikçe gelisen, büyüyen ve uluslararası ekonomi ile bütünlesen ülke ekonomileri günümüzde yasanan küresel finansal kriz gibi durgunluk dönemlerini çok daha sık yasamakta ve etkilerini yüksek seviyelerde hissetmektedir. Dünya üzerinde 2008 yılından baslayan ve gelisen krizin, büyümesi ve gelismesi ihracata ve yabancı kaynağa dayalı Türkiye gibi bir ülkenin imalat sektöründe olumsuz etkilere sebep olduğu bilinmektedir. Bu çalısmada Türkiye’ de mermercilik sektöründe önemli bir paya sahip Burdur Đli doğal tas/mermer imalatçılarında, yasanan krizin etkilerini sorgulamak ve krize karsı alınabilecek önlem ve gerçeklestirilebilecek hamleleri sorgulamaktır.

The Effect Of Global Fınancıal Crısıs On Manufacture Sector And A Survey On Based Exportıng Fıeldstonenaturel/Marmoreal Sector)

(The Effect Of Global Fınancıal Crıisis On Manufacture Sector And A Survey On Based Exportıng Fieldstonenaturel/Marmoreal Sector) As a result of that world economy becomes a global village, the economic fluctuations; occurred in economy router country, is sensed with more intension in which country is supplied financial flow by router country. Furthermore at the present time, country economies; increasingly developing, enlarging and integrating with international economy more experiences and affected on high level in recession like global financial crisis. The crisis, appeared in 2008 and still rising in world economy cause widely effect in Turkey manufacturing economy based on exporting and foreign capital. In this paper, affects of living crisis, measure and attack against crisis is inquired on manufacturer of fieldstonenaturel/marmoreal sector in Burdur city.
Muhasebe ve Finansman Dergisi-Cover
  • ISSN: 2146-3042
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2005
  • Yayıncı: Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Derneği (MUFAD)