HALİDE EDİP'İN YAYINA HAZIRLADIĞI ADNAN ADIVAR ANI KİTABI

Halide Edip Adıvar Türk edebiyatının önemli bir ismi ve bir milli mücüdele kahramanıdır. Eşi Dr Abdülhak Adnan Adıvar ise sadece önemli bir siyasi şahsiyet değil aynı zamanda eğitimci, yazar ve tarihçidir. Halide Edip eşinin ölümünden hemen sonra onun anısına bir kitap yayımlamıştır. "Doktor Abdülhak Adnan Adıvar" başlıklı bu kitapta bizzat kaleme aldığı bir biyografi ve Türk kültür tarihinin önemli isimleri tarafından yazılıp gazetelerde yayımlanmış bir dizi nekroloji yer almaktadır. Bu çalışmanın amacı günümüze az sayıda kopyası ulaşmış bulunan bu kitabın varlığını hatırlatmak ve önemini vurgulamaktır

The Book in Memoriam of Adnan Adıvar Edited by Halide Edip

Halide Edip Adıvar is an important name in Turkish literature and also a hero of the national struggle. Her husband, Dr Abdülhak Adnan Adıvar is not only an important political figure, but also a scholar, a writer, a historian. Just after her husband passed away Halide Edip edited a book in memoriam of him. This book titled "Doctor Abdülhak Adnan Adıvar" contains a biography written by herself and a serial of necrologies written by important authors of Turkish cultural history and published in newspapers before. The aim of this study is to emphasize existence and importance of this book which can be found only as rare copy in our day

___

  • Adıvar HE. Dr Abdülhak Adnan Adıvar'ın Portresi. Editör Adıvar HE. Doktor Abdülhak Adnan Adıvar. İstanbul Ahmet Halit Yaşaroğlu Kitapçılık ve Kağıtçılık, 1956: 7-61.
  • Çalışlar İ. Halide Edip: Biyografisine Sığmayan Kadın. İstanbul: Everest Yayınları, 2011.
  • Ünver AS. Doctor Adnan Bey Hocamızdan Öğrendiklerim. Editör Adıvar HE. Doktor Abdülhak Adnan Adıvar. İstanbul Ahmet Halit Yaşaroğlu Kitapçılık ve Kağıtçılık, 1956: 203-206.
  • Şehsuvaroğlu BN. Dr Adnan Adıvar (1882-1955). Editör Adıvar HE. Doktor Abdülhak Adnan Adıvar. İstanbul Ahmet Halit Yaşaroğlu Kitapçılık ve Kağıtçılık, 1956: 185-186.