Lojistik bir merkez olarak Hadımköy ve sorunları

21. yüzyılda ulaşım sektöründe yaşanan teknolojik gelişmeler ve küreselleşmenin etkisiyle beraber ticari faaliyetlerde de gelişmeler yaşanmış ve bu gelişmelere bağlı olarak da lojistik faaliyetlerin önemi artmıştır. Bunun sonucu olarak da Avrupa başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde lojistik köyler kurulmaya başlanmıştır. Bu bağlamda İstanbul’daki desentralizasyon hareketleri ve gelişen ticari faaliyetlerin sonucunda öncelikle Haydarpaşa Limanı’nın yükünün kanatlara yayılması ve lojistik firmaların Hadımköy, Tuzla ve Gümüşyaka’da konuşlanması öngörülmüştür. Bu çalışmada da lojistik bir merkez olarak belirlenen Hadımköy’deki lojistik faaliyetlerin gelişimi, özellikleri ve sorunları ele alınmış ve incelenmiştir.

Hadımkoy as a logistic center and its problems

There have been some developments in commercial activities thanks to the technological developments in transportation and globalization in 21st century and the importance of logistic activities has increased. As a result, logistic villages started to be founded in developed countries especially in Europe. In this sense, in consequence of decentralization activities and developing commercial activities in Istanbul, it is anticipated that the shipload of Haydarpaşa harbor be spreaded to wings and logistic firms be positioned in Hadımköy, Tuzla, and Gümüşyaka. In this study, the development of logistic activities, its features, and its problems of Hadımköy as a logistic centre are handled and analyzed.

___

Akdemir, A. (2003). Temel İşletmecilik Bilgiler, Yayıncı Yayınları, Kocaeli.

Aydın, G. T., Öğüt, K. S. (2008) Avrupa ve Türkiye’de Lojistik Köyler, 2. Uluslararası Demiryolu Sempozyumu, İstanbul, 2. Cilt s. 1471- 1481,http://www.ins.itu.edu.tr/ksogut/Avrupada%20ve%20Türkiyede %20lojistik%20köyler.PDF.

Birsel, A., Cerit, A. G. (2009) Lojistk İşletmelerinin Kuruluş Yeri Seçiminde Arazi Faktörü, İzmir Ulaştırma Sempozyumu, İzmir, http://ius.imoizmir.org.tr/ius_bildiriler/43_k29_ius_birsel_cerit.pdf

Demir, G. (2007) “İhracatın Yolu Lojistikten Geçiyor” Ekonomik Forum Dergisi (Aralık 2007), s.10-11.

Karakuyu, M. (2008) Hadımköy; Beşeri ve Ekonomik Coğrafya Özellikleri ve Kentleşme Süreci, Hadımköy Belediyesi Bilimsel Kültür Yayınları, İstanbul.

Kasilingam, R.G. (1998). Logistics and Transportation, Kluwer Academic Publishers, Dordrecht.

ALTAŞ Ambarlı Limanı İşletmeciliği, 2005.

İstanbul İl Bütünü Çevre Düzeni Planı Raporu, 2006, C. II. s. 188.

İstanbul Ticaret Odası, Türkiye’nin Ulaşımı ve Altyapı Sektörü Raporu, s.1, 2008.

http: //www.denizhaber.com; 01.02.2008.

http://www.lojistikhaber.com/company_info.asp?company_id=155; 15 Ocak 2008.

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=89292; 30 Ocak 2008.

1/25000 Ölçekli İstanbul Nazım İmar Planı, 2007.