COĞRAFYANIN KISA BİR TARİHİ

Bu çalışmanın orijinalinde özet bulunmamaktadır.
Anahtar Kelimeler:

Coğrafyanın Kısa Bir Tarihi

A BRIEF HISTORY OF GEOGRAPHY

There is no abstract in the original paper.

___

  • Önerilen Okumalar
  • Bu bölüm D. N. Livingstone’nun 1992 yılında Oxford, Blackwell tarafından basılan The Geographical Tradition: Episodes in the History of a Contested Enterprise adlı eserinden elde edilmiştir. Coğrafyanın tarihi için ayrıca şu eserlere başvurulabilir: D.N. Livingstone ve C.W.J. Withers (eds), Geography and Enlightenment (Chicago: University of Chicago Press, 1999); R. Mayhew, Englightenment Geography: The Political Languages of British Geography, 1650-1850 (London: Macmillan, 2000) ve C.W.J. Withers, Geography, Science and National Identity: Scotland Since 1520 (Cambridge: Cambridge University Press, 2001).
  • Coğrafyanın keşif ve sömürgecilikle olan ilişkisi üzerine şu iki esere bakılabilir: A. Godlewska ve N. Smith (eds), Geography and Empire (Oxford: Blackwell, 1994) ve F. Driver, Geography Militant: Cultures of Exploration and Empire (Oxford: Blackwell, 2001).
  • Özellikle fiziki coğrafya üzerine şu kitaplara bakılabilir: K.J. Gregory, The Changing Nature of Physical Geography (London: Arnold, 2000) ve K.J. Thinkler, A Short History of Geomorphology (London: Croom Helm, 1985)
  • Coğrafya ve onun yeryüzü bilimleriyle (evrimsel biyoloji, yer tektoniği ve ekolojiyi içeren) ilişkisi üzerine şu kitaba başvurulabilir: P.J. Bowler, Fontana History of the Environmental Sciences (London: Fontana, 1992).