Heinrich Ullrich Müzik Sistemi: Ulwila Renkli Nota Sistemi ve Çalgıları ile Müzik Eğitimi

Heinrich Ullrich’in 1970’li yıllarda özel eğitim yaklaşımı ile geliştirdiği, renkli nota sistemine dayanan Heinrich Ullrich’in Müzik Sistemi bu araştırmanın konusunu oluşturmaktadır. Ullrich’in renkli şekillerle oluşturduğu nota sistemi ve bunu destekleyen çalgılarla uygulanan müzik öğretim yaklaşımı, yalnızca engelli bireyler için değil erken müzik eğitimi için de kullanılabilmektedir. Özel eğitim yaklaşımları arasında büyük öneme sahip olduğu düşünülen Heinrich Ullrich’in Müzik Sistemi’nin Türkiye’de tanınmıyor olması bu araştırmanın problem durumunu oluşturmaktadır. Buradan hareketle araştırmanın amacı, engelli çocuklar ve yetişkinler için geliştirilmiş bu müzik öğretim yaklaşımını tanıtmaktır. Betimsel bir çalışma olan bu araştırmada verilere doküman incelemesi yolu ile ulaşılmış ve toplanan veriler betimsel analiz yapılarak yorumlanmıştır.

___

  • Bakos, A. (2014). Zenetanulás Színesen - A Színes Kotta Módszer Magyar Nyelvű Kiadványai. Retrieved May 22, 2017, from https://www.parlando.hu/2014/2014-3/Bakos_Anita_Zenetanulas.pdf.
  • Eisenhardt, K. M. (1989). Building Theories from Case Study Research. The Academy of Management Review, 14(4), 532. doi: 10.2307/258557
  • Karataş, Z. (2015). Sosyal bilimlerde nitel araştırma yöntemleri. Manevi Temelli Sosyal Hizmet Araştırmaları Dergisi 1(1)