KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Alan Üniversite Öğrencilerinin Girişimci Kişilik Özellikleri ve Kariyer Planları Arasındaki İlişki: AKÜ Örneği1

Amaç – Bu çalışma ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan üniversite öğrencilerinin girişimci kişilik özelliklerinin kariyer tercihlerine olan etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Yöntem – Çalışmanın evrenini Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Turizm Fakültesinde öğrenim gören üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini ise Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan ve bu kitlenin içerisinden ankete geri dönüş yapan 595 öğrenci oluşturmaktadır. Elde edilen verileri analiz edebilmek ve anketin güvenilirliğini belirlemek amacıyla, sosyal bilimler için SPSS istatistik paket programı kullanılmıştır. SPSS istatistik paket programı aracılığı ile anketlerin güvenilirliğini ölçmek için Güvenilirlik Analizi, anket ifadelerine verilen cevapların normal dağılıp dağılmadığını ölçmek için Normallik Testi, anket ifadelerinin faktör yüklerinin değerini analiz etmek için Faktör Analizi ve hipotezleri test etmek için Çoklu Regresyon Analizi, Bağımsız Örneklem T-Testi ve Korelasyon Analizi kullanılmıştır. Bulgular – Araştırmada öğrencilerin girişimci kişilik özellikleri ile kariyer değerleri arasında anlamlı bir ilişki olduğu sonucuna varılmıştır. Girişimci kişilik özellikleri üzerinde en fazla etkiye sahip faktörün saf meydan okuma olduğu kariyer değerleri üzerinde ise en fazla etkiye sahip girişimci kişilik özelliği alt boyutunun başarı ihtiyacı olduğu saptanmıştır. Girişimcilik eğitimi ile kariyer değerleri, girişimci kişilik özellikleri ve girişimcilik eğilimi arasında pozitif doğrusal bir ilişki olduğu belirlenmiştir. Tartışma – Araştırmanın evrenini, Afyon Kocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Turizm Fakültesinde öğrenim gören Uygulamalı Girişimcilik Dersi alan üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencileri oluşturmaktadır. Kullanıcı araştırmasının yalnızca belirli fakültelerde öğrenim gören Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan öğrenciler ile yapılmış olması bu çalışmanın sınırlılıklarını oluşturmaktadır. Bu nedenle girişimcilik eğitimi alan ve girişimcilik eğitimi almayan öğrencilerin girişimci kişilik özelliklerinin ve kariyer değerlerinin gelişimi karşılaştırılamamıştır. Girişimcilik eğitiminin girişimci kişilik özellikleri ve kariyer değerleri üzerindeki etkisinin daha ayrıntılı olarak incelenebilmesi için girişimcilik eğitimi alan ve girişimcilik eğitimi almayan öğrencilerden oluşan bir örneklem grubu üzerinde yapılacak olan kullanıcı araştırmasını kapsayan çalışmalar yapılabilir. Sonuç olarak literatürdeki bilgiler ve kullanıcı araştırması sonucunda toplanan verilerin değerlendirilmesiyle elde edilen bulgular, girişimci kişilik özellikleri, kariyer değerleri ve girişimcilik eğitimi ile girişimcilik eğilimi ve kariyer tercihinde girişimciliğe yer verme arasında anlamlı ilişkiler olduğunu ortaya koymuştur.

(The Relationship Between Entrepreneurial Personality Characteristics and Career Plans of University Students Undergoing KOSGEB Applied Entrepreneurship Training: The Case of AKU)

Purpose – The aim of this study is to investigate the effects of entrepreneurial personality traits on career preferences of university students in Applied Entrepreneurship Education. Design/methodology/approach – The population of the study consisted of third and fourth grade students studying at Afyon Kocatepe University, Faculty of Science and Letters, Faculty of Economics and Administrative Sciences, Faculty of Technology and Tourism Faculty. The sample of the study consists of 595 students who received Applied Entrepreneurship Training and who returned to the survey from this group. In order to analyze the obtained data and determine the reliability of the questionnaire, SPSS statistical package program was used for social sciences. Reliability Analysis for measuring the reliability of the questionnaires through SPSS statistical package program, Normality Test for measuring whether the responses to the questionnaire are distributed normally, Factor Analysis for analyzing the value of the factor loadings of the questionnaire expressions and Multiple Regression Analysis, Independent Sample T-Test and Correlation Analysis were used for testing hypotheses. Findings - It was concluded that there was a significant relationship between entrepreneurial personality traits and career values of the students. It was found that the factor that has the most effect on entrepreneurial personality traits is pure challenge and the entrepreneurial personality trait that has the most impact on career values is the need for success. It was determined that there is a positive linear relationship between entrepreneurship education and career values, entrepreneur personality traits and entrepreneurship tendency. Discussion – The universe of the research consists of the third and fourth grade students who take Applied Entrepreneurship Course at Afyon Kocatepe University, Faculty of Science and Letters, Faculty of Economics and Administrative Sciences, Technology Faculty and Tourism Faculty. The limitation of this study is that the user research was conducted only with the students who received Applied Entrepreneurship Education in certain faculties. For this reason, the development of entrepreneurial personality traits and career values of the students who received and without entrepreneurship education could not be compared. In order to examine the effect of entrepreneurship education on entrepreneurial personality traits and career values in more detail, studies can be conducted on a sample group of students with and without entrepreneurship training. As a result, the findings obtained by evaluating the data collected in the literature and user research revealed that there are significant relationships between entrepreneurial personality traits, career values and entrepreneurship education and entrepreneurship tendency and career choice.

___

  • Akın, H. B. ve Demirel, Y. (2015) “Entrepreneurship Education and Perception Change : The Preliminary Outcomes of Compulsory Entrepreneurship Course Experience in Turkey”, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, (34), ss. 15–26.
  • Alcaraz-Rodriguez, R., Villasana, M. ve Moises Alvarez, M. (2014) “Fine-Tuning Entrepreneurship Education: How Do Programs Impact Entrepreneurial Characteristics in Students?”, içinde Galbraith, B. (ed.) Proceedıngs Of The 9th European Conference On Innovatıon And Entrepreneurshıp (Ecıe 2014). (Proceedings of the European Conference on Entrepreneurship and Innovation), ss. 642–650.
  • Alparslan, A. M., Taş, M. A. ve Yastıoğlu, S. (2017) “Girişimcilik Niyeti Eğitimle Mi Artar Yoksa Kültürel Değerlerle Mi Açıklanır?”, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 9(21), ss. 148–161. doi: 10.20875/makusobed.311163.
  • Autio, E. vd. (2001) “Entrepreneurial Intent Among Students in Scandinavia and in The USA.”, Enterprise & Innovation Management Studies. Routledge, 2(2), ss. 145–160. Adresinden erişildi: http://10.0.4.56/14632440110094632 (Erişim: 03 Mayıs 2019). Avşar, M. (2007) Yüksek Öğretimde Öğrencilerin Girişimcilik Eğilimlerinin Araştırılması, Çukurova Üniversitesinde Bir Uygulama. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Çukurova Üniversitesi.
  • Aydemir, S. (2018) “Yükseköğretimde Girişimcilik Eğitimi ve Çıktı Olarak Girişimcilik Farkındalığının İncelenmesi”, Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 16(3), ss. 192–209.
  • Bezzina, F. (2010) “Characteristics of The Maltese Entrepreneur”, International Journal of Arts and Sciences, 3(7), ss. 292–312. Adresinden erişildi: http://www.openaccesslibrary.org/images/BGS332_Frank_Bezzina.pdf (Erişim: 28 Nisan 2019).
  • Börü, D. (2006) “Girişimcilik Eğilimi : Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma”. İstanbul: Marmara Üniversitesi.
  • Bozkurt, Ö. (2007) “Girişimcilik Eğiliminde Kişilik Özelliklerinin Önemi”, Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi, 1(2), ss. 92–111.
  • Brandstätter, H. (1997) “Becoming an Entrepreneur — a Question of Personality Structure?”, Journal of Economic Psychology, 18(2), ss. 157–177. Adresinden erişildi: http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0167487097000032 (Erişim: 27 Mart 2019).
  • Bulut, Ç. ve Aslan, G. (2014) “Üniversitelerde Girişimcilik Eğitimi”, Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi, 14(27), ss. 1–20.
  • Çeltek, E. E. vd. (2018) “Girişimci Kişilik Özelliklerinin ve Girişimcilik Eğitiminin Girişimcilik Eğilimine Etkisi – Kocaeli Üniversitesi Örneği”, Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi, ss. 37–54. Adresinden erişildi: http://dergipark.gov.tr/doi/10.18092/ulikidince.354698 (Erişim: 18 Temmuz 2019).
  • Cevher, E. (2016) “Yenilikçi Girişimciliğin Geliştirilmesinde Girişimcilik Eğitiminin Önemi: Meslek Yüksekokulu Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma”, Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi, 17(37), ss. 1–17.
  • Çiçek, R. ve Durna, U. (2012) “Meslek İdealleri ve Girişimcilik Niyetleri̇”, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 9(17), ss. 17–31.
  • Çolakoğlu, H. ve Çolakoğlu, T. (2016) “Üniversitelerdeki Girişimcilik Eğitimi ile Öz Yeterlilik Algısı ve Girişimcilik Potansiyeli İlişkisi Üzerine Bir Saha Araştırması”, Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırmaları Dergisi, 17(3), ss. 70–84.
  • Çoşkun, R. vd. (2015) Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri SPSS Uygulamalı. 8. Baskı. Sakarya: Sakarya Yayıncılık.
  • Dal, M. (2017) “Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Algılarının Analizi: Iğdır Üniversitesi Örneği”, Researcher: Social Science Studies, 5(4), ss. 521–531.
  • Damar, A. (2015) Girişimci Kişilik Özelliklerinin Öğrencilerin Girişimcilik Eğilimlerine Etkisi: Sannio Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi’nde Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Selçuk Üniversitesi.
  • Duran-Garcia, M. ve Duran-Aponte, E. (2013) “Entrepreneur Profıle in College Students: a Gender Dıfferences and Study Area”, içinde Chova, LG and Martinez, AL and Torres, I. (ed.) Edulearn13: 5th Internatıonal Conference on Educatıon and New Learnıng Technologıes. (EDULEARN Proceedings), ss. 6389–6393.
  • Ekici, E. (2016) Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimini Belirlemede Planlanmış Davranışlar Teorisi ve Girişimcilik Eğitiminin Rolü. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Çukurova Üniversitesi.
  • Ekici, E. ve Turan, M. (2017) “Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimi: Planlanmış Davranışlar Teorisi ve Girişimcilik Eğitiminin Rolü”, Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 26(1), ss. 201–215.
  • Erdem, F. (2001) “Girişimcilerde Risk Alma Eğilimi ve Belirsizliğe Tolerans İlişkisine Kültürel Yaklaşım”, Akdeniz Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi. Akdeniz University Faculty of Economics & Administrative Sciences, 1(2), ss. 43–61. Adresinden erişildi: http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&db=bth&AN=67018709&lang=tr&site=eds-live&authtype=ip,uid (Erişim: 16 Nisan 2019).
  • George, D. ve Mallery, P. (2010) SPSS for Windows Step By Step : a Simple Guide and Reference, 17.0 Update. 10th ed. Editör P. Mallery. Boston, Mass.: Boston, Mass.
  • Geri, S. (2013) “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerinin İncelenmesi”, Turkish Journal of Education, 2(3), ss. 50–60.
  • Gibb, A. A. (1987) “Enterprise Culture - Its Meaning and Implications for Education and Training”, Journal of European Industrial Training, 11(2), ss. 2–38. doi: 10.1108/eb043365.
  • Göktaş, P. ve Kazaferoğlu, E. (2018) “Kişilik Özellikleri ile Girişimcilik Eğilimi İlişkisi: Süleyman Demirel Üniversitesi Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma”, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(1), ss. 39–63. Adresinden erişildi: http://dergipark.gov.tr/doi/10.30798/makuiibf.349660 (Erişim: 15 Temmuz 2019).
  • Gültekin, N., Arslan, B. ve Çakır, A. (2016) “Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerine Etki Eden Faktörlerin Belirlenmesine Yönelik Bir Araştırma”, Akademik Sosyal Araştırmalar Dergisi, 4(35), ss. 184–199.
  • Güney, S. (2015) Girişimcilik: Temel Kavramlar ve Bazı Güncel Konular. 4. Baskı. Ankara: Siyasal Kitabevi. Gürol, Y. ve Atsan, N. (2006) “Entrepreneurial Characteristics Amongst University Students: Some Insights for Entrepreneurship Education and Training in Turkey”, Educaion + Training. Emerald, 48(1), ss. 25–38. doi: 10.1108/00400910610645716. Isada, F., Lin, H.-C. ve Isada, Y. (2015) “Entrepreneurship of University Students in Taiwan and Japan Fumihiko”, Management Research Review, 38(12), ss. 1251–1266. doi: 10.1108/IJBM-07-2013-0069.
  • İşcan, Ö. F. ve Kaygın, E. (2011) “Potansiyel Girişimciler Olarak Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerini̇ Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”, Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi, 3(2), ss. 275–286.
  • Karaarslan, M. H. ve Altuntaş, B. (2016) “Kariyer Tercihini Etkileyen Faktör Düzeylerinin Öneminin Konjoint Analizi ile Belirlenmesi”, İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi, 5(7), ss. 1972–1988. doi: 10.15869/itobiad.259499.
  • Karabulut, A. T. (2009) “Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Özelliklerini ve Eğilimlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma”, Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. Dergisi, 26(1), ss. 331–356.
  • Karasar, N. (2014) Bilimsel Araştırma Yöntemi. Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık.
  • Kerrick, S. A. (2008) an Examination of Entrepreneurial İntentions of University Students, ProQuest Dissertations and Theses. Yayınlanmamış Doktora Tezi. University of Louisville. Adresinden erişildi: https://search.proquest.com/docview/304555773?accountid=15333 (Erişim: 01 Mayıs 2019).
  • Kızıltay, E. (2010) Yöneticilerin Liderlik Tarzlarına Göre Girişimcilik Özelliklerinin İncelenmesi: Turizm Sektöründe Bir Araştırma. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Afyonkarahisar.
  • Koh, H. C. (1996) “Testing Hypotheses of Entrepreneurial Characteristics: A Study of Hong Kong MBA Students”, Journal of Managerial Psychology, 11(3), ss. 12–25.
  • Korkmaz, O. (2012) “Üniversite Öğrencilerinin Girişimcilik Eğilimlerini Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma: Bülent Ecevit Üniversitesi Örneği”, Afyon Kocatepe Üniversitesi İİBF Dergisi, 14(2), ss. 209–226.
  • KOSGEB (2015) Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı 2015-2018. Ankara. Adresinden erişildi: https://www.kosgeb.gov.tr/Content/Upload/Dosya/Mali Tablolar/Gisep_2015-2018_TR.pdf (Erişim: 17 Haziran 2019).
  • Küçük, O. (2007) Girişimcilik: ve Küçük İşletme Yönetimi. Ankara: Seçkin.
  • Kuehn, K. w. (2008) “Entrepreneurial Intentions Research: Implications for Entrepreneurship Education”, Journal of Entrepreneurship Education, 11, ss. 87–98.
  • Kula, Ö. (2012) Lisansüstü Öğrencilerinin Kariyer Planlamalarına Etki Eden Faktörler: Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Öğrencileri Üzerine Bir Araştırma. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Süleyman Demirel Üniversitesi.
  • Al Mamun, A., Fong, S. P. ve Nawi, N. B. C. (2017) “Entrepreneurship Education and Students’ Career Choice”, Advanced Scıence Letters, 23(4), ss. 2954–2957. doi: 10.1166/asl.2017.7617.
  • Miciuliene, R. ve Kargyte, V. (2017) “Lınks Between Students’ Entrepreneurshıp, Theır Career Choıces and Busıness Development Level of Lıthuanıan Regıons”, Management Theory and Studıes for Rural Busıness and Infrastructure Development, 39(3), ss. 315–331. doi: 10.15544/mts.2017.23.
  • Mikic, M., Sopta, M. ve Horvatinovic, T. (2018) “The Role of Entrepreneurial Education in The Development of Entrepreneurship”, Casopıs Za Ekonomıju I Trzısne Komunıkacıje, 8(2), ss. 385–395. doi: 10.7251/EMC1802385M.
  • Mustapha, M. ve Selvaraju, M. (2015) “Personal Attrıbutes, Famıly Influences, Entrepreneurshıp Educatıon and Entrepreneurshıp Inclınatıon Among Unıversıty Students”, Kajian Malaysia, 33(1, SI), ss. 155–172.
  • Nowinski, W. vd. (2019) “The Impact of Entrepreneurship Education, Entrepreneurial Self-Efficacy and Gender on Entrepreneurial İntentions of University Students in The Visegrad Countries”, Studıes in Hıgher Educatıon, 44(2), ss. 361–379. doi: 10.1080/03075079.2017.1365359.
  • Öner, M., Onay, M. ve Deveci Kocakoç, İ. (2016) “Öğrencilerin Kariyer Planlamalarında Girişimcilik, Profesyonellik ve Liderlik Arzularının Ölçülmesi”, Yönetim ve Ekonomi, 23(3), ss. 623–638.
  • Özdemir, A., Özgüner, M. ve Alkış, H. (2018) “Üniversitelerde Verilen Girişimcilik Eğitimi Girişimci Kişilik Özelliklerini Nasıl Etkiler? Deneysel Bir Araştırma”, Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler MeslekYüksekokulu Dergisi, 21(2), ss. 430–447.
  • Palalić, R. vd. (2017) “Entrepreneurial Intentions of University Students: A Case-Based Study”, Journal of Enterprising Communities, 11(3), ss. 393–413. doi: 10.1108/JEC-12-2016-0046.
  • Piecuch, T., Szczygiel, E. ve Lozinsky, O. (2019) “The Issues of Entrepreneurship of Young People - Theoretical Considerations and Empirical Research”, Jedlicka, P and Maresova, P and Soukal, I. (ed.) Hradec Economıc Days. (Hradec Economic Days), içinde ss. 206–215.
  • Sa, C. ve Holt, C. (2019) “Profiles of Entrepreneurship Students: Implications for Policy and Practice”, Educatıon and Traınıng, 61(2), ss. 122–135. doi: 10.1108/ET-06-2018-0139.
  • Sesen, H. (2013) “Personality or Environment? A Comprehensive Study on The Entrepreneurial Intentions of University Students”, Education + Training, 55(7), ss. 624–640.
  • Solmaztürk, A. B. ve Dündar, G. (2018) “Girişimcilik Yöneliminin Kariyer Çapaları Üzerindeki Etkisinde Algılanan Örgütsel Desteğin Rolü”, Internatıonal Journal of Dıscıplınes Economıcs & Admınıstratıve Scıences Studıes, 4(7), ss. 64–86.
  • Tağraf, H. ve Halis, M. (2008) “Üniversitelerdeki Girişimcilik Eğitiminin ‘Girişimsel Öz Yetkinlik’ Algısı Üzerindeki Etkisi: Bir Araştırma”, Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi, 3(2), ss. 91–107.
  • Tuncer, M. ve Doğan, S. (2018) “Girişimcilik Eğiliminde Eğitimin Etkisi: Turizm İşletmeciliği Öğrencilerine Yönelik Bir Araştırma”, Turizm Akademik Dergisi, 5(2), ss. 97–108.
  • Uygun, M. ve Güner, E. (2016) “Girişimcilik Eğiliminin Gelişiminde Girişimcilik Eğitiminin Rolü”, MANAS Sısyal Araştrımalar Dergisi, 5(5), ss. 37–57.
  • Uygun, M., Güner, E. ve Mete, S. (2018) “Girişimcilik Eğitiminin Gençlerin Girişimcilik Motivasyonlarının Gelişimindeki Rolü”, Yönetim ve Ekonomi: Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 25(3), ss. 879–894.
  • Uygun, M., Mete, S. ve Güner, E. (2012) “Genç Girişimci Adayların Girişimcilik Eğilimi Ve Girişimcilik Özellikleri Arasındaki İlişkiler”, Organizasyon ve Yönetim Bilimleri Dergisi, 4(2), ss. 145–156.
  • Vella, N. (2001) Entrepreneurial Attributes in Malta. Yayınlanmamış Doktora Tezi. Maastricht School of Management (The Netherlands). Adresinden erişildi: https://search.proquest.com/docview/287904772?accountid=15333 (Erişim: 27 Mayıs 2019).
  • Wang, C. K. ve Wong, P.-K. (2004) “Entrepreneurial Interest of University Students in Singapore”, Technovation, 24(2), ss. 163–172. doi: https://doi.org/10.1016/S0166-4972(02)00016-0.
  • Yao, X., Wu, X. ve Long, D. (2016) “University Students’ Entrepreneurial Tendency in China: Effect of Students’ Perceived Entrepreneurial Environment”, Journal of Enterpreneurship in Emerging Economies, 8(1), ss. 60–81. doi: 10.1108/JEEE-10-2015-0058.
  • Yelkikalan, N. vd. (2010) “Dünya ve Türkiye Üniversitelerinde Girişimcilik Eğitimi: Karşılaştırmalı Bir Analiz”, KMÜ Sosyal ve Ekonomi̇k Araştirmalar Dergi̇si, 12(19), ss. 51–59.
  • Yüksel, H., Cevher, E. ve Yüksel, M. (2015) “Öğrencilerin Girişimci Kişilik Özellikleri ile Girişimcilik Eğilimleri Üzerine Bir Araştırma”, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 5(1), ss. 143–156.
  • Yüzüak, E. (2010) Üniversitelerde Öğrenim Gören Kız Öğrencilerin Girişimcilik Eğilimlerini Etkileyen Faktörler: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga İ.İ.B.F. Örneği. Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi.
İşletme Araştırmaları Dergisi-Cover
  • ISSN: 1309-0712
  • Yayın Aralığı: Yılda 4 Sayı
  • Başlangıç: 2009
  • Yayıncı: Melih Topaloğlu